Dolce Sport va difuza meciuri din Liga 1. Programul primelor partide transmise de televiziunea celor de la Romtelecom

Dolce Sport va difuza meciuri din Liga 1. Programul primelor partide transmise de televiziunea celor de la Romtelecom
Publicat: 12/08/2014, 16:14
Actualizat: 28/09/2018, 09:58

„Începând din acest weekend, Dolce Sport va transmite în continuare Liga I, trei sau chiar patru meciuri în direct pe etapă, elementul de noutate fiind acela că în emisiunile postului nostru vor fi difuzate imagini din toate partidele”, se spune pe site-ul televiziunii Dolce Sport.

Potrivit Dolce Sport, pe site-ul televiziunii vor fi difuzate faze video în timp real din toate meciurile.

Totodată, în emisiunile de analiză ale Dolce Sport, telespectatorii pot urmări atât imagini de la toate confruntările campionatului național, însoțite de analize grafice și reacții prompte, precum și de la partidele din Cupa Ligii.

Primele meciuri din Liga 1 care vor fi difuzate pe Dolce Sport sunt: Astra Giurgiu – CSMS Iași (sâmbătă, de la ora 18.30), ASA Târgu-Mureș – Concordia (duminică, ora 17.00) și Oțelul – FC Botoșani (duminică, ora 19.00) și FC Viitorul – CFR Cluj (luni, ora 21.00).

Anunțul că Dolce Sport va transmite meciuri din Liga 1 vine după ce, recent, compania Romtelecom a reintrodus în grilă televiziunile Look Plus și Look TV, care difuzează toate meciurile din Liga 1.

Astfel, începând din 9 august, Look Plus este disponibilă pentru toate abonamentele de bază de televiziune de la Romtelecom. Totodată, televiziunea Look TV este disponibilă pentru abonare pentru clienții Romtelecom de la începutul acestei săptămâni, potrivit unui anunț publicat pe 9 august pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

De asemenea, pe forumul deschis de Romtelecom pe contul oficial de Facebook, reprezentanții companiei au precizat că, în cazul Look TV, prețul pentru această opțiune este de 1,7 euro fără TVA – 9,5 lei cu TVA inclus.

Pe data de 1 august, Romtelecom a scos din grilele sale Look TV și Look Plus, care difuzează Liga 1, întrucât nu ajunsese până la acel moment la un acord privind retransmiterea acestor televiziuni.

Pe de altă parte, pe 2 iulie, reprezentanții Romtelecom au declarat, pentru MEDIAFAX, că negociază retransmiterea în continuare a Look TV și Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus), în condițiile în care aceste televiziuni au decis să renunțe, de la 1 iulie, la regimul „must carry” și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV și Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunțat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I și Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC și platforma sa de satelit, Focus Sat, dar și rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunțat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV și Look Plus.

Totodată, Look TV și Look Plus au anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat „un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale”.

Pe 29 mai, compania de telecomunicații RCS&RDS a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic și digital televiziunile Look TV și Transilvania Live, la nivelul întregii țări, inclusiv în București, întrucât aceste televiziuni au decis să renunțe de la 1 iulie la regimul „must carry”, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV și Transilvania Live nu erau retransmise și pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenței a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a declanșat o investigație asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiției Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu