DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… ÎN CARTEA RECORDURILOR

Publicat: 01/12/2012, 12:30
Actualizat: 22/03/2019, 05:11

ROMÂNIA MEA ESTE… În dimineața aceasta, de 1 DECEMBRIE 2012, GOOGLE vă provoacă, printr-un DOODLE, să spuneți cum este România și ce înseamnă țara aceasta pentru voi. Logoul din această dimineață, desenat de o elevă din România, este o continuare a unei strategii a Google România de a marca, în acest fel, diverse momente ale istoriei sau culturii noastre.

Prin urmare, ROMÂNIA MEA ESTE... și o țară a recordurilor altfel.

România poate privi în urmă cu mândrie, de ZIUA NAȚIONALĂ, la cele zece noi recorduri adăugate în palmares în 2012, potrivit datelor Guinness World Records. Astfel, țara noastră și-a adjudecat anul acesta recordurile pentru cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume, cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, cele mai multe lampioane lansate simultan, cea mai mare salată din lume, în timp ce cinci români și-au văzut performanțele omologate în Cartea Recodurilor.

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor drept prima femeie care a urcat pe Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica. Tânăra, în vârstă de numai 16 ani, a escaladat muntele cu o înălțime de 4.285 de metri, reușind să ajungă în vârf din prima încercare. Popescu a devenit, totodată, cel mai tânăr alpinist din lume și prima femeie din lume care a încheiat cu succes circuitul celor mai înalți șapte vulcani de pe cele șapte continente.

De Dragobete, Bucureștiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume, întrecând orașul New York. În total, 1.468 de persoane au semnat răvașul cu o dimensiune de 2 pe 4,5 metri. Ziua în care a fost atins recordul s-a desfășurat sub sloganul „iubește românește” și a început cu o paradă a unor personaje inspirate din basme.

Maratonistul Andrei Roșu a intrat în Cartea Recordurilor în luna martie pentru performanța de a alerga șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe șapte continente, în numai 582 de zile, față de 730, cât impuneau cei de la Guinness pentru acordarea recordului. Economist de profesie, Roșu are ambiții mari. „Visez să urc pe Everest și să parcurg Africa pe bicicletă. Și să navighez în jurul lumii. Și să survolez Asia într-un balon. Și multe alte aventuri…”, a declarat brașoveanul după ce i-a fost omologat recordul.

În primăvară, România a intrat din nou în Guinness Book cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, de 2.823 de metri.

Trena din tafta satinată de culoarea fildeșului a fost întinsă de la Piața Unirii la Piața Constituției, peste fântânile arteziene și spațiul verde. Rochia a fost croită de o echipă de 12 persoane, care a lucrat timp de 100 de zile. Au fost folosiți 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jacard, 45 de metri de căptușeală și 5,5 metri de corset.

Comentatorul sportiv Ilie Dobre a doborât un nou record anul acesta, pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol. Comentatorul a strigat gol, fără pauze de respirație, timp de 31 de secunde, la un meci dintre Voința Sibiu și Oțelul Galați, doborându-și recordul anterior de 27 de secunde.

Un alt record stabilit de România în acest an a fost de cele mai multe lampioane înălțate simultan la un eveniment. Spectacolul a avut loc la începutul verii, la Iași, cu ocazia inaugurării ansamblului urbanistic Palas, o investiție de circa 260 de milioane de euro.

Foto: Liviu Chirica // Mediafax Foto

Ieșenii au reușit să înalțe simultan 12.740 de lampioane în data de 2 iunie.

La sfârșitul lunii septembrie, România a ajuns din nou în Cartea Recordurilor, de această dată cu cea mai mare salată din lume. Preparată din roșii, castraveți, ceapă, morcovi, măsline și ardei gras, salata a cântărit 19 tone și a fost preparată de peste 1.100 de voluntari.

Roxana Ciuhulescu a devenit prima femeie civil din lume care a zburat cu un MIG și a atins o viteză de o 1.000 de kilometri pe oră. „A fost superb, probabil cea mai frumoasă experiență a vieții mele”, a declarat Ciuhulescu la scurt timp după ce a aterizat.

România a mai intrat în 2012 în Cartea Recordurilor cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei, când peste 12.500 de participanți din 21 de state au marcat evenimentul prin acțiuni de încurajare a persoanelor care suferă de această boală, dar și prin acțiuni de informare asupra măsurilor de prevenire.

Mentalistul Cristian Gog, câștigătorul celei mai recente ediții a emisiunii „Românii au talent” a intrat în Cartea Recordurilor după ce a stat mai bine de trei ore închis într-un sicriu de gheață.

Foto: Mircea Roșca // Mediafax Foto

Alte recorduri ale României

Prima notă de zece la gimnastică – Nadia Comăneci;

Cea mai mică bancnotă din lume – Bancnota de zece bani (a fost pusă în circulație de Ministerul de Finanțe în 1917 – 27.5 x 38 mm);

Persoana care a primit cele mai multe scrisori din lume – Gabriel Antoniu Lavrincic (22.018);

Cea mai mare horă din lume – 13.828 de participanți (a avut loc în Slatina).

În final, provocarea DOODLE 4 GOOGLE rămâne deschisă: ROMÂNIA MEA ESTE…

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… DE NOTA 10

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… DE AUR

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… LUMEA ÎNTREAGĂ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator