După ce a renunțat la Financial Times, grupul Pearson vrea să vândă și revista The Economist

Redactor:
Madalina Cerban
După ce a renunțat la Financial Times, grupul Pearson vrea să vândă și revista The Economist
Grupul britanic Pearson a decis să vândă și publicația The Economist, la care deține 50% din acțiuni, anunțul fiind făcut la doar două zile după ce compania a cedat ziarul de business Financial Times, pentru 844 milioane de lire sterline, celei mai mari companii de media din Japonia, Nikkei.

Tranzacția dintre Pearson și Nikkei a vizat versiunea tipărită a Financial Times, site-ul FT.com și titluri precum The Banker și Investors Chronicle, dar nu a inclus sediul central al Financial Times Group din Londra și nici participația deținută de Financial Times Group (50%) în The Economist Group, editorul revistei The Economist.

Astfel, grupul britanic Pearson a confirmat, sâmbătă, că este în căutarea unui cumpărător pentru participația sa la revista The Economist. Totuși, potrivit reprezentanților companiei Pearson, o eventuală vânzare a The Economist va avea loc numai „pentru prețul corect”.

„Pearson confirmă că este în discuții cu boardul și administratorii The Economist Group în privința unei potențiale vânzări a celor 50% din acțiunile pe care le deține în companie. Nu există nicio certitudine că acest proces va duce la o tranzacție”, a declarat un purtător de cuvânt al Pearson.

Anunțul a venit după ce, vineri, au apărut mai multe speculații privind intenția Pearson de a vinde acțiunile deținute în The Economist Group, care are drept coproprietari o serie de familii înstărite și actuali și foști angajați ai prestigioasei reviste.

Dacă va fi finalizată această tranzacție, Pearson va rămâne un grup dedicat doar business-ului educațional.

Două surse apropiate negocierilor au declarat pentru Financial Times că acțiunile deținute de Pearson în The Economist Group au o valoare care se ridică la aproximativ 400 de milioane de lire sterline (565,5 milioane de euro).

Printre potențialii cumpărători ai acestor acțiuni se numără familii înstărite precum Cadbury, Schroder și Rothschild. Companiile Bloomberg, Thomson Reuters și Axel Springer au fost de asemenea abordate în această chestiune, însă au refuzat oportunitatea de a deveni acționari la The Economist, au mai spus sursele citate de Financial Times.

The Economist este o prestigioasă revistă de business din Marea Britanie. Revista a fost înființată în anul 1843 de James Wilson, un pălărier din orașul Hawick din Scoția. James Wilson credea cu tărie în comerț liber, internaționalism și interferență minimă din partea guvernului în ceea ce privește afacerile. În prezent, tirajul revistei este de peste 1,5 milioane de exemplare.

Pearson a cumpărat participația de 50% în The Economist în 1957, ca parte a tranzacție prin care a achiziționat Financial Times. Orice vânzare de acțiuni în cazul The Economist Group trebuie aprobată de administratorii companiei. Totodată, prin modul său de funcționare, The Economist Group nu poate fi deținut în majoritate de o persoană sau de o companie.

The Economist Group include revista The Economist, compania de cercetare The Economist Intelligence Unit și furnizorul de informații legislative din SUA CQ Roll Call.

Grupul britanic Pearson, care este liderul mondial în domeniul business-ului educațional, deținând printre altele editura Penguin, a decis în ultmii ani să renunțe la multe dintre activele sale media, între care și grupul francez Les Echos.

Totodată, joi, ziarul de business Financial Times a fost vândut de grupul britanic Pearson, care a deținut această publicație prestigioasă timp de aproape 60 de ani, celei mai mari companii de media din Japonia, Nikkei, pentru 844 de milioane de lire sterline (1,19 miliarde de euro).

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide