Editorialul unei jurnaliste le scandalizează pe tinerele mame: „Mai bine dau naștere unui frigider decât unui copil. Voi știți în ce lume vor trăi plozii voștri?”

Editorialul unei jurnaliste le scandalizează pe tinerele mame: „Mai bine dau naștere unui frigider decât unui copil. Voi știți în ce lume vor trăi plozii voștri?
Publicat: 17/01/2015, 17:31
Actualizat: 19/06/2015, 14:22

„Nu este cazul meu. Unele femei se confruntă cu decizia de a face sau nu un copil, dar eu nu mă număr printre ele. Beneficiile vieții de părinte sunt depășite de consecințe. Mă refer la nopțile nedormite, trezitul dis de dimineață și toți banii pe care în loc să-i cheltuiești pentru tine, îi investești în copil. Este sfârșitul lumii”, scrie Katie Herzog pe grist.org.

Aceasta reamintește că unele regiuni ale planetei rămân fără apă, în timp ce altele sunt inundate, iar liderii și guvernele nu fac nimic. „Vrei să aduci un copil într-o asemenea lume?”, se întreabă aceasta.

„Există o șansă ridicată ca plozii voștri să petreacă mult timp din viață fugind și revenindu-și în urma unor furtuni aprige și secete extreme”, scrie Herzog, citând-o pe autoarea canadiană Naomi Klein.

Reproducerea într-un climat apocaliptic pare egoistă, neinspirată, crudă, scrie Herzog. „De fapt, eu nu mi-am dorit niciodată copii, chiar și înainte ca nivelul de poluare să devină de nesuportat. Îi ador pe nepoții mei, cei mai mulți copii ai prietenilor mei sunt minunați, dar n-o să ridic niciodată un copil, spunând că mă dor ovarele. Dacă mă dor ovarele, este din cauza ciclului menstrual sau pentru că am fost lovită în burtă – ambele variante fiind preferate în locul sarcinii”, scrie jurnalista.

„Nu doar că nu mi-ar plăcea să am copii, dar sunt și lesbiană. Pentru noi, copiii reprezintă un lucru mult mai complicat decât pentru femeile care se trezesc gravide. În acest moment, sunt mai dispusă să dau naștere unui frigider, decât unui copil”, mărturisește Herzog.

Femeia scrie că va fi nevoită să devină bogată, pentru a avea cine să o îngrijească la bătrânețe. Totuși, situația nu este roză: „La 31 de ani, cel mai valoros lucru pe care-l dețin este un abonament de autobuz”.

„Nu voi putea salva lumea de una singură. Dacă planeta va supraviețui mizeriei care se numește „omenire”, atunci trebuie să încetăm să mai facem copii. Cu toții. Propun să ușurăm procesul de adopție, astfel încât toți copiii să ajungă într-o familie și să sterilizăm fiecare persoană de sex masculin la vârsta de zece ani. În câteva sute de ani de acum încolo, pe planetă nu vor mai fi oameni, dar planeta va supraviețui în continuare. Măcar atât putem facem pentru ea”, mai scrie Herzog.

Jurnalista le avertizează pe mămicile care nu sunt de acord cu principiul „creșterii zero a populației” să își pregătească bebelușii pentru tot ce este mai rău. „Învățați-i să supraviețuiască, să-și cunoască locul în lume. După ce noi vom muri, ei se vor întreba, odată ajunși adulți, dacă mai are rost să se reproducă în această lume”, scrie Herzog.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...