EFECTELE CRIZEI economice asupra sănătății populației. CAZUL GRECIEI

EFECTELE CRIZEI economice asupra sănătății populației. CAZUL GRECIEI
Experții în sănătate publică avertizează asupra riscurilor reprezentate de probleme psihice ca depresia, abuzul de alcool și anxietatea pentru cetățenii din țările afectate de criza economică precum Grecia, care ar putea avea efecte majore și de durată, relatează ekathimerini.com.

Experții în sănătate publică avertizează asupra riscurilor reprezentate de probleme psihice ca depresia, abuzul de alcool și anxietatea pentru cetățenii din țările afectate de criza economică precum Grecia, care ar putea avea efecte majore și de durată, relatează ekathimerini.com.

În spatele fiecărei sinucideri din țările afectate de criză, precum Grecia, se află alte 20 de persoane suficient de disperate pentru a încerca să își ia viața. Iar în spatele acestor tentative de suicid sunt alte mii de cazuri necunoscute de persoane cu probleme mintale ca depresia, abuzul de alcool sau anxietatea, care determină costuri umane importante și pe termen lung, afirmă experții, citați de Reuters.

Potrivit unor experți în sănătate publică, există riscul ca dacă și după ce economia Greciei se va redresa, noua generație să fie afectată de boli mintale din cauza numeroșilor ani de viață fără speranță.

„Austeritatea poate transforma criza într-o epidemie”, susține David Stuckler, sociolog la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, care a studiat impactul asupra sănătății al tăierilor bugetare din Europa pe fondul crizei euro.

„Pierderea locurilor de muncă poate duce la o acumulare de riscuri care pot adânci persoanele în depresie și boli mintale grave greu de vindecat, în special dacă persoanele respective nu primesc îngrijire adecvată”, a declarat Stuckler said.

Șomajul în rândul tinerilor este de peste 50 la sută în Grecia, iar dovezile privind nemulțumirea cetățenilor sunt din ce în ce mai vizibile. Imaginea unor grupuri de tineri care se droghează pe străzi nu este neobișnuită în Atena, în timp ce asupra unui pensionar grec care s-a spânzurat în capitală miercuri a fost găsit un bilet în care acesta afirma că întotdeauna a muncit din greu dar acum este plin de datorii.

Cei care au un loc de muncă sunt afectați de tăieri sau înghețări de salarii și trăiesc cu teama constantă că vor fi următorii angajați disponibilizați. Cercetătorii au constatat că acest sentiment de profundă nesiguranță poate dăuna psihic mai mult decât orice altceva.

Peter Kinderman, profesor de pshilogie clinică la Universitatea din Liverpool, susține că impactul asupra sănătății psihice al acestor probleme va fi rapid și dramatic. În plus, în timp ce criza economică are efecte asupra sănătății mintale, bolile mintale au, la rândul lor, un efect economic semnificativ, semnalând spectrul unui cerc vicios.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Dennis Man a fost vândut ACUM de Gigi Becali! `Am acceptat oferta` Unde va juca...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide