EGALITATE, dar nu prea. Trei femei au fost găsite VINOVATE pentru că au făcut plajă FĂRĂ SUTIEN

Redactor:
Ana Obretin
EGALITATE, dar nu prea. Trei femei au fost găsite VINOVATE pentru că au făcut plajă FĂRĂ SUTIEN
Legea spune că femeile, nu și bărbații, nu au voie să își expună sânii în public. Vezi decizia instanței

Cam așa arată concluzia Curții Superioare din New Hampshire, după ce cele trei femei au făcut apel, potrivit The Guardian.

Legea care pedepsește expunerea indecentă, valabilă în orașul Laconia din New Hampshire, nu discriminează pe bază de gen și nu încalcă dreptul femeilor la liberă exprimare, potrivit deciziei.

Aceasta înseamnă că femeile, nu și bărbații, nu au voie să își expună sânii în public. Pe de altă parte, unii experți în justiție sunt de părere că decizia este neconstituțională, pentru că implică faptul că femeile și bărbații nu sunt tratați în mod egal.

Heidi Lilley, Kia Sinclair și Ginger Pierro fac parte din mișcarea globală Free the Nipple, care militează pentru dreptul femeilor de a face plajă topless.

Ele au fost arestate pe 26 august 2016, după ce au renunțat la sutiene pe o plajă din Laconia și au refuzat să se îmbrace, deși mai multe persoane s-au plâns că sunt deranjate de ținuta lor. Pierro făcea yoga, iar celelalte două femei stăteau la plajă.

Legea care pedepsește expunerea indecentă se referă la sexul și nuditatea în public la modul general, însă specifică faptul că femeile trebuie să își acopere mameloanele.

Un judecător de la o instanță inferioară a refuzat să anuleze procesul, astfel încât cele trei femei au făcut apel la Curtea Supremă.

Avocata femeilor spune că decizia Curții Superioare încalcă legea care interzice discriminarea sexuală din Constituția americană. Aceasta a mai spus că este posibil ca acuzatele să facă apel la Curtea Supremă a SUA.

În ultimii ani, mai multe decizii de acest fel au fost date în instanță, inclusiv în state precum Missouri și San Francisco.

Foto: Northwood NH Conservative/ Facebook

Inchide