Electric Castle 2019. A șaptea ediție a festivalului începe miercuri. Care sunt capetele de afiș

Electric Castle 2019. A șaptea ediție a festivalului începe miercuri. Care sunt capetele de afiș
Publicat: 16/07/2019, 15:13

Castelul Banffy, un monument de patrimoniu din secolul XV, devine deopotrivă scenă pentru prestații muzicale dar și un spațiu de expunere pentru instalațiile new media create special de către 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite pentru a da o nouă dimensiune acestui spațiu.

Electric Castle Festival se laudă în 2019 cu nume importante din rock, house și electro. Florence and The Machine este una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimului deceniu, construită în jurul personalității fascinante a solistei, compozitoarei și fondatoarei Florence Welch. Din 2009, când a lansat primul album, trupa a adunat prezențe în fruntea topurilor muzicale, multiple nominalizări și premii la BRIT Awards, Grammy, Mercury, BBC sau Billboard Awards. Concertul din cadrul Electric Castle vine odată cu lansarea noului album al trupei, „High as Hope”.

Celălalt nume care ține capul de afiș este cel al rockerilor de la Limp Bizkit. Trupa lui Fred Durst are în spate trei nominalizări la premiile Grammy și albume vândute în peste 40 de milioane de exemplare.

Câștigător de Oscar, rock star, fashion icon, tech investor, Jared Leto vine la Electric Castle împreună cu fratele său, Shannon Leto. Trupa lor 30 Seconds to Mars vine cu cel mai recent album al trupei, America.

Bring Me The Horizon, revelația ediției cu numărul 4 a Electric Castle, revin în 2019 pe scena festivalului. Descriși de organizatori drept cea mai ambițioasă trupă rock britanică a momentului, BMTH au pornit la drum ca o trupă deathcore, dar ulterior au experimentat foarte multe genuri în piesele de pe cele șase albume înregistrate.

Chvrches, trupa scoțiană de synth-pop a debutat în 2011 ca un proiect de studio. Cei 3 membri sunt cunoscuți atât pentru muzică, dar și pentru orientarea activistă prin care își propun promovarea talentelor feminine din industria muzicală.

Printre cele mai bine vândute proiecte israeliene, duo-ul Infected Mushroom sunt cunoscuți pentru două decenii în care au dezvoltat stilul psytrance pentru noi generații.

În premieră între stilurile muzicale prezentate la Electric Castle, Giggs vine cu acordurile grime, stilul hip hop-ul născut în zona de sud a Londrei. „Succesul lui a deschis calea pentru mulți alți artiști de rap, Giggs fiind însă unul dintre puținii care nu a acceptat să adopte un stil mai comercial doar de dragul de a câștiga mai multă notorietate”, notează organizatorii.

Un amestec de influențe din muzica franceză, mexicană, turcă aduc băieții de la „Polo & Pan”. Două artiste americane, The Black Madonna și TOKiMONSTA, sunt printre protagonistele seria de prezențe feminine pe scenele festivalului.

Printre protagoniștii noii ediții Electric Castle se mai numără Metric, cu solista Emily Haines, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man și Sofi Tukker.

Între rock și electro, e întotdeauna loc de muzică clasică, cel puțin la fiecare ediție Electric Castle.

Pianistul și compozitorul german Nils Frahm urcă pe scena Electric Castle în acordurile inconfundabile ale muzicii sale care abordează sonoritățile clasice folosind elemente de muzică electronică. Efectul este de multe ori hipnotic. Din zona muzicii clasice sunt anunțați la Bonțida și cei de la Kronos Quartet.

Alte nume aflate în program sunt Lemaitre, Mono, Tommy Cash, Handsome Furs și Viagra Boys.

Proiectul Hospitality Night va continua și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară de recitaluri dedicate.

Dintre artiștii români, pe scenă vor urca artiști cunoscuți precum Loredana, CTC, Șuie Paparude, Grimus, Moonlight Breakfast, The Mono Jacks, Zmei3. Mai puțin celebre dar demne de descoperit sunt prestațiile semnate de Valeria Stoica, Zimbru sau For The Wicked ca și vedetele festivalurilor mici, Satellites, Karpov not Kasparov ori Maru.

O scenă este dedicată în curtea castelului trupelor invitate direct din alte festivaluri despre care organizatorii spun că vor fi cei despre care publicul va putea spune „i-am ascultat înainte de a fi celebri”. Aici sunt protagoniști Delaporte, un duo electronic italiano-spaniol, Glass Museum, muzica electronică cu nuanțe de jazz și britanicii de la The Slow Reader Club sau GatoPreto, cu acorduri sud-americane și africane.

Cea de-a 7-a ediție a Electric Castle are loc în perioada 17-21 iulie în spațiile de pe domeniul castelului Banffy. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria „Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa. În 2018, organizatorii au anunțat peste 200.000 de participanți, anul acesta organizatorii fiind pregătiți să primească același număr de spectatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani