Elena Lasconi, câștigătoarea show-ului MASTERCHEF, Proba celebrității

Publicat: 25/12/2013, 18:19
Actualizat: 29/07/2014, 17:33

Elena Lasconi este câștigătoarea show-ului MASTERCHEF, Proba celebrității. Pe lânga laudele și aprecierile juraților, Elena Lasconi a câștigat la MASTERCHEF, Proba celebrității, atât marele trofeu, cât și premiul pus în joc.

Jumătate din suma câștigată de Elena Lasconi la MASTERCHEF, Proba celebrității, va merge către copiii din programul „Fiecare Copil în Grădiniță”, implementat de Asociația OvidiuRo.

Emoțiile s-au încins de-a dreptul în finala MASTERCHEF, Proba celebrității, mai ales că, aflați la un pas de câștigarea titlului, cele trei vedete care au ajuns pe podium – Elena Lasconi, Pacha Man și Don Baxter – au sperat până în ultima clipă că vor avea platingul norocos.

Jurații au ales-o însă pe Elena Lasconi drept câștigătoarea de la MASTERCHEF, Proba celebrității. „Nu-mi vine să cred”, a exclamat aceasta copleștită de emoție, la scurt timp după ce chef Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au anunțat care este verdictul lor.

„Nu sunt cuvinte în limba română să descrie ce înseamnă pentru mine faptul că am participat la MASTERCHEF. Sunt chiar fericită, e senzațional, n-am fost niciodată atât de fericită pentru propria mea realizare”, a mai spus aceasta.

Elena a mizat în proba finală pe un desert simplu, o prăjitură cu ciocolată după o rețetă personalizata.

La rândul său, Don Baxter a ales să prepare un plating pe bază de carne de vită, ingredient la care a excelat pe tot parcursul competiției și care i-a adus laude din partea celor trei jurati. Pacha Man, însă, s-a prezentat în finală cu o farfurie pe cât de simplă, pe atât de gustoasă: un pește cu piure de țelina.

Pacha Man a ocupat locul 2 la MASTERCHEF, Proba celebrității

Deși toate cele trei farfurii au fost apreciate de jurații ca fiind simple, dar gustoase, câștigător a fost desertul Elenei care i-a îndulcit pe toți trei chefi în egală masura și i-a determinat să o declare câștigătoare. „Nu mă asteptam în nici un caz ca dintre toate vedetele, cei trei finalisti să fie Pacha, Baxter și Elena Lasconi„, a mărturisit Florin Dumitrescu.

Și pentru Pacha Man, cel care s-a clasat pe locul al doilea, această performanță are o mare însemnătate. „Pot să vă spun că pentru mine MASTERCHEF înseamnă foarte mult și nu mă așteptam să ajung până aici. MASTERCHEF m-a scos din monotonie, m-a ajutat să mă pun pe picioare din nou. E o lecție bună de viață pentru mine, pentru toți”, a spus acesta.

Până la proba finală însă, cele opt vedete intrate în ultimele două ediții MASTERCHEF, Proba celebrității au avut de trecut mai multe probe eliminatorii. Echipa roșie formată din Elena Lasconi, Jojo, Laura Cosoi și Alex Dima, care a pierdut proba de gătit în aer liber pe malul lacului din Buftea, a intrat luni seara la testul sub presiune: un test care i-a provocat nu numai să gătească dupa o serie de fotografii cu platinguri pe care să le reproducă aidoma, ci și să meargp cu taxiul până la un hypermarket din Capitală, să își facă singuri cumpărăturile și să se încadreze într-o sumă fixă de bani.

Proba s-a dovedit a fi o adevărată cursă nebunească, pe care la final au pierdut-o Laura Cosoi și Jojo. Așa se face că din acel moment finaliștii Alex Dima, Cătălin Josan, Elena Lasconi, Pacha Man, Don Baxter și Gabriela Irimia au simțit din plin bucuria de a fi ajuns în finală, dar și presiunea imensă a acestei etape din concurs.

Din 6 concurenții au rămas 4 la finalul ediției de luni, 23 decembrie, după ce Laura Cosoi și Jojo au fost rugate de jurați să aleagă dintr-o listă dată ce să gătească fiecare în parte. La final, cei care au plecat acasă au fost Alex Dima și Gabriela Irimia.

Proba finală: concurenții au trebuit să gătească pentru copiii de la asociația OvidiuRo

Astfel că marți, 24 decembrie, MASTERCHEF, Proba celebrității s-a deschis cu patru concurenți: Cătălin Josan, Elena Lasconi, Don Baxter și Pacha Man. Spre surprinderea lor, jurații i-au invitat în bucătărie pe ceilalți eliminați – Jojo, Laura Cosoi, Alex Dima și Gabi Irimia pentru a-i ajuta pe cei patru să gătească pentru copiii aflați în programul Asociației OvidiuRo și sosiți pe platourile din Buftea. Înainte de a se apuca de treabă, cei trei jurați au ținut să îi felicite pe ultimii patru rămași în cursa pentru titlul de MASTERCHEF pentru că sunt, în opinia lor, cei mai buni patru din toate cele trei sezoane de până acum.

Bucuroși că pot găti din suflet pentru copii, concurenții au încercat să stabilească împreună cu aceștia un meniu atrăgător și gustos și care, în același timp, să fie pe placul micuților. Proba nu a fost lipsită de presiune, mai ales că Josan a întâmpinat greutăți în prepararea blatului pentru pizza, iar Don Baxter a reușit să dea foc unei crătiți vărsând ulei încins pe flacără. Jurații au fost însă mulțumiți de faptul că Pacha Man a ales platinguri sănătoase pentru copii, iar chef Florin a ținut să-i spună că dintre toți a muncit cel mai mult și pentru asta îi strânge mâna. La rândul său, chef Scărlatescu a felicitat-o pe Elena Lasconi spunâdu-i că în trei sezoane nu a mâncat cu atâta poftă.

Pentru Elena Lasconi victoria a fost una plină de bucurie, dar și emoție fără margini. „Până să se anunțe că sunt câștigătoare am crezut că leșin de vreo câteva ori. Îmi aduc aminte că în momentul în care am rămas doar cu Pacha încercam să mă apropii de el ca să-l apuc de mână, să mă sprinjin, că nu mă mai țineau picioarele, dar nu am reușit să fac asta. A fost cel mai tensionat moment din viața mea. După ce au anunțat, am început să tremur din toate încheieturile. Pur și simplu nu puteam să-mi controlez corpul. Mi se blocaseră și maxilarele. Doamne, a fost incredibil! Iar reacția colegilor m-a dat gata pur și simplu. Mi s-a părut grozav să îi vad pe toți cum se ‘aruncă” cu brațele deschise asupra mea și cum mă strângeau la piept. A fost, cum să zic, o altă confirmare a faptului că am fost recunoscută ca fiind profesionistă. Uau! N-am mai trăit așa ceva!”, a declarat Elena Lasconi, câștigătoarea de la MASTERCHEF, Proba Celebrității.

ProTv dă startul pentru cel de-al patrulea sezon MASTERCHEF. Așa se face că bucătarii amatori care au peste 18 ani și care sunt pregătiți să-i dea gata pe jurații MASTERCHEF sunt așteptați să intre pe pagina dedicata înscrierii, http://concurs.protv.ro/masterchef/, să completeze formularul online de înscriere și să fie astfel cu un pas mai aproape de preselecție. Condițiile de participare pot fi accesate la urmatorul link, disponibil și pe pagina formularului de înscriere: http://assets.protv.ro/assets/regulamente/tos_masterchef.pdf.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată