Epava Titanicului devine, din 2018, destinație turistică. Suma uriașă pe care trebuie s-o plătești dacă vrei să faci scufundări până pe puntea celebrului vapor

Redactor:
Gândul
Epava Titanicului devine, din 2018, destinație turistică. Suma uriașă pe care trebuie s-o plătești dacă vrei să faci scufundări până pe puntea celebrului vapor
Detalii pe Gândul.

Interesul pentru rămășițele celui mai mare dezastru maritim al secolului XX a rămas unul crescut și s-a amplificat acum 32 de ani, după ce Robert Ballard și echipa sa au descoperit epava vasului. Totuși, aceasta ar putea fi una dintre ultimele oportunități de a vizita celebrul vapor de croazieră. Un studiu din anul 2016 a arătat că o bacterie descoperită relativ recent ar putea devora tot ce a mai rămas din epavă într-un termen de 15, 20 de ani. 

Călătoria exclusivistă oferită de Blue Marble Private începe din Newfoundland, Canada, vizitatorii fiind transportați într-un submersibil din fibră de titan și carbon la locul în care a naufragiat vasul, la peste două mile adâncime în Oceanul Atlantic. 

Locurile pentru primul voiaj sunt deja epuizate, cu toate că experiența ajunge la un cost final de 105.129 de dolari de persoană, echivalentul a 4.350 de dolari din momentul inaugurării Titanicului. 

Ce primești pentru această sumă? În primul rând, o titulatură destul de pretențioasă. Odată ajuns în această călătorie, nu te mai numești turist, ci „mission specialist”, cu rolul de a asista echiăa de expediție de-a lungul întregii experiențe. Vei beneficia și de trei zile în care poți să înoți și să faci scufundări, în serii de câte trei ore și vei avea și oportunitatea de a zări flora și fauna ciudată, dar minunată. 

 

Inchide