EROARE. Un bărbat a petrecut aproape 5 ani în plus în închisoare: Nimeni nu mi-a spus când trebuie să fiu eliberat

Redactor:
Alisa Ioana
EROARE. Un bărbat a petrecut aproape 5 ani în plus în închisoare: Nimeni nu mi-a spus când trebuie să fiu eliberat

Un bărbat din Samoa a stat 4 ani și opt luni în plus în închisoare. Nici el și nici autoritățile nu și-au dat seama că trebuia eliberat.

Sio Agafili, în vârstă de 45 de ani, trebuia să fie eliberat în decembrie 2015, dar a rămas în închisoare până în momentul în care un judecător a observat greșeala când bărbatul a apărut în fața instanței într-un alt caz.

Nimeni nu mi-a spus când trebuie să fiu eliberat am pierdut șirul zilelor în spatele gratiilor. Nu îmi amintesc multe despre când ar trebui să ies afară, știu doar că trebuia să îmi ispășesc pedeapsa”, a declarat Sio Agafili, potrivit The Guardian.

Bărbatul a fost condamnat în anul 2008 pentru spargere și furt. Trebuia să ispăşească șapte ani de detenție. În luna decembrie a aceluiași an, acesta a mai primit o condamnare de cinci ani tot pentru spargere și furt.

Agafili trebuia eliberat în decembrie 2015 dar autoritățile nu au sesizat acest lucru iar bărbatul a rămas în închisoare pentru a executa condamnările consecutiv.

Greșeala a ieșit la iveală în momentul în care o instanță superioară i-a analizat dosarul înaintea unui alt proces în care este implicat. Acesta este acuzat de lovire, faptă comisă în timpul unei evadări în masă din închisoarea în care era încarcerat.

Vento, Italia – Pedeapsă cu închisoarea pentru persoanele cu COVID-19 care ies din casă

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Vento, Italia, a semnat o ordonanță care prevede pedeapsa cu închisoarea petru toate persoanele infectate cu COVID-19 care vor ieși din casă.

Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv. Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare. Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a declarat guvernatorul într-o conferință de presă, scrie Libertatea, potrivit Rai News.

Inchide