Eroul din Vietnam ale cărui merite au fost recunoscute după aproape 50 de ani. Cele 72 de ore care i-au schimbat viața definitiv

Eroul din Vietnam ale cărui merite au fost recunoscute după aproape 50 de ani. Cele 72 de ore care i-au schimbat viața definitiv
Detalii pe Gândul

Aceste acțiuni au avut loc în timpul unei singure lupte care s-a întins pe mai multe zile, iar Adkins a omorât peste 170 de inamici și a reușit să scape cu viață, scrie War History Online.

În ciuda acestor fapte a primit doar Crucea pentru Distincție în Serviciu (Distinguished Service Cross), a doua medalie ca importanță în Statele Unite, după Medalia de Onoare. Totuși, după o revizuire a distincțiilor primite în trecut, s-a ajuns la concluzia normală că faptele lui Adkins sunt mult dincolo de îndatoririle sale și mult peste Crucea pentru Distincție în Serviciu.

Nu avea în plan urmarea unei cariere militare

Bennie Adkins s-a născut în 1934 într-un oraș mic numit Waurika din Oklahoma. Adkins nu avea în plan urmarea unei cariere militare. A încercat facultatea, dar cu atât de multe fete frumoase în jur, așa cum a descris, nu se descurca prea bine. A renunțat în 1956 și a fost luat în armată următorul an. Aici, Adkins și-a găsit vocația, deși CV-ul lui  de luptător în trupele speciale începe cu sarcina de textier într-o unitate din Germania.

Din Germania, a fost transferat ulterior la a doua divizie de infanterie, unde s-a oferit ca voluntar pentru trupele speciale, după ce a fost instruit ca parașutist.

Adkins a fost în trupele speciale timp de 13 ani, cu diverse grupuri, în trei ocazii diferite în Vietnam: în 1963, 1966 și 1971. Deși fără îndoială și-a făcut datoria în toate cele trei, perioada din 1966 merită mai multă atenție, cu precădere 72 de ore din această perioadă.

Adkins se găsea împreună cu grupul 5 de Forțe Speciale în baza „A Shau”, care era într-o poziție strategică lângă Drumul Ho Chi Minh și a fost folosit pentru a transporta soldați sud-vietnamezi. Se găseau doar 15 membri ai trupelor speciale care apărau baza și câteva sute de sud-vietnamezi.

Citește continuarea pe Descoperă

×
Inchide