EUROVISION 2012. Dan Manoliu (TVR): Organizatorii regretă problema tehnică din timpul recitalului MANDINGA

EUROVISION 2012. Dan Manoliu (TVR): Organizatorii regretă problema tehnică din timpul recitalului MANDINGA
Publicat: 24/05/2012, 15:28
Actualizat: 03/07/2013, 20:47

Organizatorii EUROVISION 2012 și-au recunoscut vina pentru problema tehnică din semifinală, când Elena, solista MANDINGA, nu a mai auzit nimic în cască, și au spus că regretă incidentul neplăcut, a declarat Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Trupa Mandinga, reprezentanta României la EUROVISION 2012, a trecut cu succes de prima semifinală, desfășurată marți seară, la Baku Crystall Hall. România a fost prima țară anunțată de prezentatori drept calificată în finala Eurovision Song Contest 2012.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în ciuda unei probleme tehnice grave, Elena, solista trupei MANDINGA, a reușit să cânte perfect piesa „ZALEILAH„. După primele acorduri, monitorizarea din cască, în care artista auzea atât vocile colegilor, cât și negativul piesei, a dispărut integral, astfel încât Elena a cântat întreaga piesă doar pe întoarcerea sunetului din sală.

„A fost foarte dificil să cânt fără să aud nimic. Mă bucur că am reușit să nu vă dezamăgesc și să cânt împreună cu ceilalți colegi „Zaleilah” până la capăt, iar interpretarea noastră să primească atâtea voturi din partea telespectatorilor. Suntem mândri să reprezentăm România în FINALA EUROVISION 2012„, spune Elena în comunicatul remis MEDIAFAX.

„Imediat după ce a coborât de pe scenă, Elena a venit plângând în Camera Verde. Am îmbrățișat-o și mai ales am felicitat-o, pentru că, într-o asemenea situație dificilă, s-a comportat ca o adevărată profesionistă. Imediat după aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea problemă tehnică în semifinală. Organizatorii și-au recunoscut vina și ne-au felicitat pentru tăria și profesionalismul Elenei și al trupei Mandinga din timpul show-ului live. Ne-au asigurat că a fost un incident neplăcut, pe care îl regretă și care nu trebuie să dezvolte în noi o teorie a conspirației. Organizatorii ne-au asigurat că în finală totul va fi perfect pentru România”, spune Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision.

La rândul său, Elena Știrbescu, producătorul general EUROVISION România, a spus că, din păcate, tensiunea din timpul așteptării rezultatului a fost una maximă, incidentul de pe scenă ținând formația într-o tensiune inutilă. „Bucuria aflării calificării a fost înjumătățită de ceea ce s-a întâmplat cu casca Elenei, însă am decis împreună cu trupa și ceilalți membri ai delegației să ștergem cu buretele acest moment și să ne concentrăm asupra finalei care ne așteaptă la finalul săptămânii”, a mai spus Elena Știrbescu.

Potrivit comunicatului, în timpul show-ului, în centrul de presă de la Baku Crystal Hall, prestația României a fost aplaudată de jurnaliști, iar câțiva dintre ei au început să danseze și să cânte pe „ZALEILAH„.

Contactați de MEDIAFAX, membrii trupei Mandinga au spus la rândul lor că, din păcate, în semifinala de marți seară nu a fost atât de bine ca la repetiții.

„Dacă la toate repetițiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de așa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă și o artistă excelentă și a reușit să facă față situației”, a spus Alex (Mandinga).

La rândul său, Elena, solista trupei, a explicat: „Este ca atunci când conduci o mașină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuși dacă nu cunoști foarte bine drumul faci ușor un accident. Așa a fost și pentru mine pe scenă. Noroc că știm foarte bine piesa și că există o comunicare perfectă între mine și băieți pentru că am reușit să facem față unui moment delicat. Am avut o scurtă reacție de șoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa și colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuși noi am reușit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt și cu ajutorul telespectatorilor și al juriului de specialitate să reprezentăm România în finala Eurovision”.

La rândul său, Omar a precizat că toate țările participante au trupe foarte bune în concurs. „Nu vrem să comentăm ce au făcut ceilalți pe scenă. Noi vrem să ne concentrăm asupra show-ului nostru și în finală să oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun”.

În ceea ce privește planurile pentru marea finală, de sâmbătă, membrii trupei Mandinga și-au propus să facă „un spectacol perfect”. „Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci țări. Desigur, ne dorim să câștigăm Eurovision. Am muncit și muncim mult pentru asta. Am venit aici să-i facem mândri pe români și fix asta vom face și pe 26 mai”, a spus Alex.

Totodată, Elena a precizat că Eurovision este un concurs complex și greu, din care cei de acasă cunosc doar 10%. „Este foarte multă muncă în spate și un program încărcat de care dacă nu te ții, ieși imediat din joc. E dificil să spun că ceva a fost mai dificil decât altceva. Participarea la Eurovision este o ocazie specială pentru care le mulțumim celor de acasă că ne-au acordat-o. Avem încrederea românilor și sprijinul lor, așa că nu ne permitem să arătăm cu degetul ceva. Ne dorim ca totul să fie perfect și fiecare dintre noi, din Mandinga, dar și din echipa TVR, dă tot ceea ce are mai bun pentru ca România să fie reprezentată exemplar la Eurovision”, a spus cântăreața.

Totodată, Elena le mulțumește totodată fanilor că susțin Mandinga și le dau membrilor trupei atâta energie. „Împreună mergem la câștig în finala Eurovision!”, a mai spus ea.

Mandinga va intra în finala Eurovision Song Contest 2012, sâmbătă, cu numărul 14. Ordinea de intrare în concurs a fost decisă printr-o tragere la sorți organizată în conferința de presă care a urmat semifinalei de marți.

Semifinala de marți a fost difuzată în direct pe TVR 1, TVR HD și TVR Internațional, iar semifinala de joi și finala de sâmbătă vor fi transmise în direct de aceleași posturi ale televiziunii publice.

Cele 18 țări care au evoluat în prima semifinală Eurovision, marți, pe scena Crystal Hall de la Baku, au fost, în ordinea intrării în concurs: Muntenegru, Islanda, Grecia, Letonia, Albania, România, Elveția, Belgia, Finlanda, Israel, San Marino, Cipru, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Moldova și Irlanda.

În afară de România, în semifinala de marți s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Cei 10 finaliști au fost desemnați pe baza votului telespectatorilor și a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

Eurovision va continua joi, cu a doua semifinală, când vor concura, în ordinea tragerii la sorți: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croația, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia și Herțegovina, Lituania.

Țările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Franța, Italia, Azerbaidjan, Spania și Germania.

Românii din străinătate vor putea vota formația Mandinga în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din țara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Ediția de anul acesta a concursului Eurovision se desfășoară la Baku, în Azerbaidjan, după ce Ell & Nikki au câștigat competiția de anul trecut, cu piesa „Running Scared”.

În 2011, trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision, s-a clasat pe locul al 17-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Düsseldorf Arena, în Germania.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare și voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe țări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediție de ediție. Cu toate acestea, Eurovision își are fanii înfocați. Câștigătorul concursului se bucură de atenție și prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceștia s-au numărat și nume care au făcut legendă în muzică – ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan și Celine Dion.

La concurs participă țările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizație înființată în 1950 de 23 de reprezentanți ai televiziunilor europene, într-o conferință care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate și țări non-europene, astfel explicându-se participarea unor țări ca Maroc și Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambițios pentru acele timpuri – televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească țările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediție având loc în Elveția, în 1956. Doar șapte țări au participat în primul an – Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Elveția și Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele șapte țări – o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers