EUROVISION 2012. MANDINGA: Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci țări în finala de sâmbătă

EUROVISION 2012. MANDINGA: Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci țări în finala de sâmbătă
Membrii formației Mandinga au declarat pentru MEDIAFAX că își propun să facă un spectacol perfect în finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă, la Baku, în Azerbaidjan, obiectivul lor fiind să ajungă între primele cinci țări în topul final al competiției.

Membrii formației Mandinga au declarat pentru MEDIAFAX că își propun să facă un spectacol perfect în finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă, la Baku, în Azerbaidjan, obiectivul lor fiind să ajungă între primele cinci țări în topul final al competiției.

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marți, de semifinala care s-a desfășurat la Baku, în Azerbaidjan.

Deși solista formației Mandinga, Elena Ionescu, a avut niște probleme cu casca, trupa românească, care a participat în concurs cu piesa „Zaleilah” (compozitor Costi Ioniță), a reușit să treacă cu bine de semifinala de marți. De altfel, AFP scria, marți, că România se numără printre țările favorite la ediția de anul acesta a Eurovision, alături de Rusia, Italia, Serbia și Marea Britanie.

Contactați de MEDIAFAX, membrii trupei Mandinga au spus că, din păcate, în semifinala de marți seară nu a fost atât de bine ca la repetiții.

„Dacă la toate repetițiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de așa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă și o artistă excelentă și a reușit să facă față situației”, a spus Alex (Mandinga).

La rândul său, Elena, solista trupei, a explicat: „Este ca atunci când conduci o mașină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuși, dacă nu cunoști foarte bine drumul, faci ușor un accident. Așa a fost și pentru mine pe scenă. Noroc că știm foarte bine piesa și că există o comunicare perfectă între mine și băieți, pentru că am reușit să facem față unui moment delicat. Am avut o scurtă reacție de șoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa și colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuși, noi am reușit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt și, cu ajutorul telespectatorilor și al juriului de specialitate, să reprezentăm România în finala Eurovision”.

La rândul său, Omar a precizat că toate țările participante au trupe foarte bune în concurs. „Nu vrem să comentăm ce au făcut ceilalți pe scenă. Noi vrem să ne concentrăm asupra show-ului nostru și în finală să oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun”.

În ceea ce privește planurile pentru marea finală, de sâmbătă, membrii trupei Mandinga și-au propus să facă „un spectacol perfect”. „Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci țări. Desigur, ne dorim să câștigăm Eurovision. Am muncit și muncim mult pentru asta. Am venit aici să-i facem mândri pe români și fix asta vom face și pe 26 mai”, a spus Alex.

Totodată, Elena a precizat că Eurovision este un concurs complex și greu, din care cei de acasă cunosc doar 10%. „Este foarte multă muncă în spate și un program încărcat, de care dacă nu te ții ieși imediat din joc. E dificil să spun că ceva a fost mai dificil decât altceva. Participarea la Eurovision este o ocazie specială, pentru care le mulțumim celor de acasă că ne-au acordat-o. Avem încrederea românilor și sprijinul lor, așa că nu ne permitem să arătăm cu degetul ceva. Ne dorim ca totul să fie perfect și fiecare dintre noi, din Mandinga, dar și din echipa TVR, dă tot ceea ce are mai bun pentru ca România să fie reprezentată exemplar la Eurovision”, a spus cântăreața.

Totodată, Elena le mulțumește fanilor că susțin Mandinga și le dau membrilor trupei atâta energie. „Împreună mergem la câștig în finala Eurovision!”, a mai spus ea.

Cele 18 țări care au evoluat în prima semifinală Eurovision, marți, pe scena Crystal Hall de la Baku, au fost, în ordinea intrării în concurs: Muntenegru, Islanda, Grecia, Letonia, Albania, România, Elveția, Belgia, Finlanda, Israel, San Marino, Cipru, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Moldova și Irlanda.

În afară de România, în semifinala de marți s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Cei 10 finaliști au fost desemnați pe baza votului telespectatorilor și a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

Eurovision va continua joi, cu a doua semifinală, când vor concura, în ordinea tragerii la sorți: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croația, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia și Herțegovina, Lituania.

Țările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Franța, Italia, Azerbaidjan, Spania și Germania.

Finala concursului Eurovision va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00 (ora României).

Românii din străinătate vor putea vota formația Mandinga în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din țara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Ediția de anul acesta a concursului Eurovision se desfășoară la Baku, în Azerbaidjan, după ce Ell & Nikki au câștigat competiția de anul trecut, cu piesa „Running Scared”.

În 2011, trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision, s-a clasat pe locul al 17-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Düsseldorf Arena, în Germania.

Semifinala de marți a fost difuzată în direct pe TVR 1, TVR HD și TVR Internațional, iar semifinala de joi și finala de sâmbătă vor fi transmise în direct de aceleași posturi ale televiziunii publice.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare și voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe țări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediție de ediție. Cu toate acestea, Eurovision își are fanii înfocați. Câștigătorul concursului se bucură de atenție și prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceștia s-au numărat și nume care au făcut legendă în muzică – ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan și Celine Dion.

La concurs participă țările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizație înființată în 1950 de 23 de reprezentanți ai televiziunilor europene, într-o conferință care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate și țări non-europene, astfel explicându-se participarea unor țări ca Maroc și Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambițios pentru acele timpuri – televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească țările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediție având loc în Elveția, în 1956. Doar șapte țări au participat în primul an – Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Elveția și Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele șapte țări – o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit un alt job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Din ce a ajuns să trăiască Vulpița, după ce a părăsit Acces Direct. La ASTA...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
România se află într-un pericol extrem de mare! Avertismentul crunt al premierului Orban, făcut în...
Adevăratul motiv pentru care Dana Budeanu a izbucnit în lacrimi la TV. „Nimeni nu vorbește...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide