EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, către românii care i-au întors spatele: „Dacă România nu mă vrea, voi fi un artist român internațional”

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, către românii care i-au întors spatele: Dacă România nu mă vrea, voi fi un artist român internațional
Publicat: 17/05/2013, 18:51
Actualizat: 29/07/2014, 19:28

Cu câteva ore înainte să urce pe scena EUROVISION 2013 Cezar Ouatu a acordat un interviu pentru gândul, în care vorbește despre show-ul său de EUROVISION, dar și despre reacțiile negative pe care le-a primit din partea românilor cărora nu le place vocea sa.

EUROVISION 2013. LIVE: Cezar Ouatu în semifinala EUROVISION. EXCLUSIV: Mesajul către românii care i-au întors spatele

EUROVISION 2013. Lista țărilor calificate în FINALĂ. Cu cine concurează CEZAR OUATU în semifinala 2. „Mă simt câștigător”

La EUROVISION 2013, Cezar Ouatu va avea trei minute la dispoziție pentru a convinge telespectatorii din cele 44 de țări care transmit live semifinala Eurovision 2013, la care participă România, că merită să ajungă în finala show-ului muzical, programată pentru 18 mai.

Reprezentantul României se va afla în această seară pe scena de la Malmö Arena, în fața celor peste 10.000 de spectatori, dar și a celor peste 100.000.000 de telespectatori din 44 de țări, care vor urmări live evenimentul și va intra în competiție pe poziția 17. „România va șoca, iar cele trei minute în care mă voi afla pe scenă vor exprima ceva”, spune cu câteva ore înainte de semifinală, CEZAR OUATU, 33 de ani.

EUROVISION 2013. „Nu am trecut neobservat”

Mai mult, artistul care a trecut deja de primele două repetiții cu costume, declara că este „foarte pregătit” și că se teme „doar de sine însuși”- „Piesa pe care o interpretez, „It”s My Life”, are emoție, are expresie, așa că nu are cum să ne pună probleme. Nu vreau să pară aroganță și nici lipsă de modestie, dar ecourile sunt foarte bune”, a spus interpretul pentru gândul. „Nu am trecut neobservat și asta datorită instrumentului miraculos pe care îl posed – vocea mea. Este un contrast între estetic și vocal. Sunt bărbat și, în același timp cânt cu această voce feminină”, a mai zis Ouatu.

Artistul român promite că va face show în cea de-a doua semifinală, alături de cei patru dansatori care vor face travesti. Mai multe nu vrea să dezvăluie. Spune doar că, în ceea ce-l privește, va renunța la un accesoriu și anume la crucifix. „Este un concurs interetnic”, declară Ouatu, „și am primit câteva sugestii din partea unor artiști români importanți. S-ar putea să nu mai folosesc crucea atunci când voi cânta”, declară el pentru gândul.

Mai mult, explică că întreaga sa evoluție va fi „o metaforă” – de la ținuta semnată Doina Levintza la scenografie. „Sunt bărbatul suveran care gestionează iubirea – de la rampa suspendată de pe care evoluez la mesajul filozofic al piesei”, spune interpretul.

EUROVISION 2013. „Să nu uităm că este un concurs geopolitic”

Întrebat dacă se va clasa într-un top 5 la finalul competiției, Cezar Ouatu evită să dea un răspuns ferm. „În finală mai discutăm”, spune artistul. „Acolo nu există favoriți. Să nu uităm că Eurovision este un concurs geopolitic și că fiecare axă – Scandinavia și Rusia – are favoriți. Cert e că România va șoca și că cele trei minute în care voi evolua vor exprima ceva – o apariție”.

Cezar Ouatu susține că Eurovision este important pentru el. „Sunt un artist cu sigiliu românesc. Dacă România nu mă vrea voi fi un artist român internațional”, răspunde acesta conaționalilor care îi neagă valoarea.

Angajamente muzicale are. „La întoarcerea din Suedia voi lansa primul meu single, o baladă „de despărțire – Painful love„, semnată Smiley și Șerban Cazan. Apoi va fi concertul lui Andrea Bocelli, din 25 mai, de la București, unde voi interpreta alături de Angela Gheorghiu o piesă specială”. Cu soprana se va reîntâlni și în iunie pe scena moscovită, într-un concert la Stanislavsky Theatre. „E ceva rar pentru că Angela Gheorghiu nu a fost văzută alături de un contratenor”, mai spune Cezar Ouatu.

Cezar va concura în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013, în această seară, unde piesa „It”s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur) va intra în competiție pe poziția 17. Românii din țară nu vor putea să ofere puncte reprezentantului nostru, ci doar cei din diaspora, precum și străinii pe care Cezar i-a cucerit cu vocea sa îi vor putea acorda voturi.

În cadrul celei de-a doua semifinale a EUROVISION 2013 transmisă de postul național de televiziune de la ora 22.00, românii îi vor putea urmări pe artiștii din Letonia, Azerbaidjan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda, Bulgaria, Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elveția, Georgia, Grecia, Armenia și România disputându-și cele zece locuri în finală alocate acestei a doua părți a competiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA