EUROVISION 2013. Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, explică votul juriului. „Deci nu mi-am închipuit nicio clipă că..”

EUROVISION 2013. Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, explică votul juriului. Deci nu mi-am închipuit nicio clipă că..
Publicat: 10/03/2013, 11:06
Actualizat: 31/01/2019, 18:36

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa „It’s my life”, compusă de Cristian Faur, câștigătoare a finalei selecției naționale a concursului Eurovision, care s-a desfășurat sâmbătă seară, la TVR. Cezar a obținut un total de 20 de puncte, de la juriu și de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) și cu Luminița Anghel (18 puncte).

Dan Manoliu a vorbit în emisiunea „DOPO Eurovision” – difuzată în direct la TVR 1, după încheierea finalei naționale a concursului Eurovision – despre faptul că Ștefan Naftanailă nu i-a acordat nici măcar un punct cântăreței Luminița Anghel, care a interpretat piesa „Unique” (muzică: Rafael Herrero, text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez).

El a spus că decizia ca Ștefan Naftanailă să facă parte din juriul finalei naționale a concursului Eurovision a fost luată sâmbătă. Motivul a fost acela că Dana Dorian a anunțat cu câteva ore înainte de finală că nu mai dorește să facă parte din juriu.

„Chiar în ziua finalei, am primit pur și simplu un mesaj de la unul dintre jurați, doamna Dana Dorian, care m-a anunțat că nu va mai veni. Atunci m-am gândit ce personalitate aș putea invita ca să facă față acestui juriu și l-am invitat pe Ștefan Naftanailă din următoarele considerente. Este unul din principalii realizatori muzicali de la Radio România. Este cel care cunoaște fenomenul Eurovision de ani de zile, el nu a pierdut cred că în ultimii 15 ani nici măcar o ediție la fața locului. Este un foarte bun comentator și am mizat tocmai pe aceste fapte. În plus, el este reprezentantul Radio România de ani de zile la San Remo, deci nu mi-am închipuit nicio clipă că… În momentul în care am văzut că a luat Luminița 0 puncte, pentru mine – acum pot să o declar – a fost chiar șocant. Și nu m-am așteptat la așa ceva”, a declarat Dan Manoliu.

De asemenea, Dan Manoliu a spus că „fiecare dintre cei șapte jurați răspunde personal pentru cum a gândit și cum a votat”.

Dan Manoliu a mai spus că „spre norocul tuturor” chiar dacă Ștefan Naftanailă i-ar fi acordat punctajul maxim (12 puncte) Luminiței Anghel, clasamentul final nu s-ar fi schimbat. „Ar fi fost la egalitate cu Cezar, dar Cezar oricum câștiga pentru că la departajare se lua votul publicului”, a explicat Dan Manoliu. În urma televotului, Cezar s-a clasat pe primul loc, cu 12 puncte, fiind urmat de Casa Presei (10 puncte) și Luminița Anghel (8 puncte).

Totodată, Dan Manoliu a spus că Televiziunea Română a avut încredere în Ștefan Naftanailă. „Noi, Televiziunea Română, am avut încredere, pentru că nu a fost decizia mea personală. M-am sfătuit cu mai multă lume. Pe de altă parte, este extrem de jenant ca în ziua jurizării să te lase baltă un jurat important, pentru că Dana Dorian este un alt om foarte important care cunoaște fenomenul, pregătește foarte mulți artiști, mai ales tineri, îi cunoaște pe majoritatea. Mi se pare un lucru foarte jenant să fi anunțat prin SMS, la ora 10.30 (în ziua finalei, n.r.), la două săptămâni după semifinală și domnia sa știa și acceptase să fie jurat și în finală. Îmi pare foarte rău”, a mai spus Manoliu.

Juriul selecției naționale a Eurovision a fost format din George Natsis (președinte), Alexandra Cepraga, Eduard Cîrcotă, Crina Mardare, Andrei Tudor, Ștefan Naftanailă și Mihai Ogășanu.

Melodia „It’s my life”, interpretată de Cezar, care va reprezenta România la Malmo, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) și prin televoting (50%).

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) și Luminița Anghel (8 puncte).

După notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 puncte), Luminița Anghel (10 puncte) și Cezar (8 puncte).

Astfel, în urma adunării punctajelor, clasamentul a fost următorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) și Luminița Anghel (18 puncte).

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internațională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai și va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice