Evenimentul despre care 98% dintre participanți spun că ”spală” imaginea României în lume

Evenimentul despre care 98% dintre participanți spun că ''spală'' imaginea României în lume
Publicat: 28/10/2015, 13:31

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, 98% dintre participanții la Festivalul Enescu 2015 afirmă că evenimentul contribuie la îmbunătățirea imaginii României în lume și că este important pentru întreaga comunitate culturală din țară. Rezultatele corespund primului studiu de marketing cultural inițiat de Festivalul Enescu și realizat în parteneriat cu Reveal Marketing Research, care s-a desfășurat în perioada 30 august – 20 septembrie, pe durata ediției din 2015 a prestigiosului eveniment, pe un eșantion de 903 oameni, metoda de intervievare fiind cea a sondajului față în față, în punctele-cheie ale manifestării: Sala Palatului (281 intervievați), Ateneul Român (273 intervievați) și în Piața Festivalului (349 intervievați).

Rezultatele studiului mai relevă că pentru respondenți primează calitatea artiștilor și a orchestrelor invitate în cadrul programului festivalului: 60% dintre aceștia declară că participă la Festivalul Enescu în primul rând datorită programului care cuprinde orchestre și soliști de top la nivel internațional. Mai mult, gradul de mulțumire al respondenților față de concertele care au loc la festival este maxim, procentul evidențiat de studiul Marketing Research fiind de 100%, în timp ce 97% dintre participanții la studiu sunt încântați de atmosfera transmisă în spiritul Festivalului. Dorința de a fi parte din atmosfera Festivalului Enescu este ridicată, 4% dintre respodenți afirmând că au cumpărat bilete oriunde au mai găsit locuri disponibile, doar pentru a nu rata participarea la eveniment. În același timp, 82% dintre respondenți afirmă că sunt mulțumiți de organizarea Festivalului Enescu.

Publicul Festivalului Enescu 2015 a fost format în proporție covârșitoare din oameni cu educație superioară – 80% dintre respondenți. În plus, Festivalul Enescu reușește să atragă un public nou, tânăr, format în principal din studenți, prin intermediul evenimentelor desfășurate în cadrul Pieței Festivalului, mai relevă studiul Marketing Research.

„Rezultatele studiului arată forța Festivalului Internațional «George Enescu»: este o forță care vine din susținerea pe care o primește de la publicul său, care îl apreciază, îi este fidel și îi recunoaște valoarea. Pentru publicul lui Enescu, valoarea festivalului provine din calitatea actului artistic, a recunoașterii publice, inclusiv internaționale, și a organizării. Festivalul Enescu restructurează în mod pozitiv viața socială și culturală a românilor și modul în care aceștia se raportează la ei înșiși și la lume. Este evident așadar din cercetarea realizată de ce este important ca toate măsurile de organizare a Festivalului să-i asigure acestuia autonomia culturală, valoarea artistică și potențialul de dezvoltare la nivel internațional”, a declarat Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului Enescu.

La rândul său, Marius Luican, General Manager Reveal Marketing Research, a spus: „Festivalul «George Enescu» este apreciat pentru expertiza muzicală, renumele internațional și poziția sa ca parte din identitatea țării noastre, poziționându-se ca un reper al Bucureștiului cultural. Dacă ne gândim la motivațiile publicului de a participa la un astfel de eveniment, identificăm beneficii emoționale ca relaxarea, starea de pace interioară și poziționarea în social. Descoperim, astfel, că rolul Festivalului Enescu este și de a închega grupurile de cunoscători și de susținători ai acestui gen, grup de persoane educate și pasionate de cultură, care «își asumă» rolul de a contribui la îmbunățirea imaginii României prin reprezentarea de calitate a întregului public românesc”.

De asemenea, rezultatele studiului realizat de Reveal Marketing Research pentru Festivalului Enescu relevă o constanță a publicului participant la festival, 70% dintre respondenți declarând că au mai participat la manifestare și la edițiile precedente. 38,2% dintre participanții la edițiile anterioare ale evenimentului sunt persoane care au călătorit în străinătate pentru a participa și la alte festivaluri internaționale. Direcția de deschidere a Festivalului Enescu către tehnologiile moderne și către mediul online este confirmată de studiul Marketing Research, respondenții declarând că internetul este cea mai frecventă sursă de unde își iau informațiile despre eveniment.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
VESTE ȘOC despre LIVIU DRAGNEA! NIMENI nu ar fi crezut că se va întâmpla asta
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...