Există și un zodiac românesc. În ce zodie ești în funcție luna nașterii

Există și un zodiac românesc. În ce zodie ești în funcție luna nașterii
Publicat: 27/12/2015, 15:33
Actualizat: 05/07/2016, 19:14

Vechiul zodiac românesc era organizat în funcție de luna în care te-ai născut. Astfel:

1. Cei născuți în luna friguroasă a lui Gerar (Ianuarie) aveau zodia Țapului și erau considerați persoane dulci la vorbă, dar iuți la mânie. Pe cuvântul lor nu se putea baza nimeni și nici jurământul lor nu putea fi crezut. Erau persoane predispuse la boli și zgârcite în ceea ce privește banii.

2. Cei născuți în luna lui Făurar (Februarie) aveau zodia Udătorului și erau frumoși la chip și buni povățuitori. Se spunea că vor avea noroc și mari șanse să primească moșteniri importante de la rude. Se considera că cei născuți sub acest semn se vor căsători de tineri și vor gusta viața din plin după vârsta de 30 de ani.

3. Cei născuți în luna lui Mărțișor (Martie) stăteau sub zodia Peștilor și erau persoane mândre, îndrăznețe din cale-afară, aplecate spre învățătură și cunoaștere. Vor avea chipul oval și buzele pline. Se spunea despre fetele născute în zodia peștilor că se vor certa rău cu primul bărbat din viața lor și că vor găsi adevărata iubire abia pe la 27 de ani.

4. Oamenii născuți în luna lui Prier (Aprilie) purtau zodia Berbecului și aveau ca principală calitate bunătatea. Erau mereu nerăbdători și gata să riște tot pentru a-și atinge scopurile. Se credea că pot jura cu ușurință pe numele lui Dumnezeu și că nu le păsa de consecințe.

5. Cei născuți în luna lui Florar (Mai) purtau zodia Taurului și erau persoane bune la gospodărie și cu aptitudini antreprenoriale. Iubeau muzica și jocurile și erau buni la suflet și îndrăzneți. Se credea că își vor găsi repede prieteni buni și cu sufletul curat, iar bătrânețea îi făcea să descopere adevărata credință în Dumnezeu.

6. Oamenii care veneau pe lume în luna lui Cireșar (Iunie) erau născuți în zodia Gemenilor, fiind persoane nestatornice, care se încântau cu multe lucruri dar rămâneau cu puține. Iubeau învățătura și erau pricepuți în multe domenii. Erau considerați glumeți și buni parteneri de călătorie.

7. Cei născuți în luna lui Cuptor (Iulie) purtau zodia Cancerului și erau considerați persoane înțelepte, timide și scumpe la vorbă. Nu îi ocoleau bolile și se credea că viața le va lăsa multe cicatrici pe corp. Se mâniau iute și uitau cu greu supărările cu alte persoane. Totodată, făceau fapte bune și iubeau cu foc.

8. Oamenii care se nășteau în luna lui Gustar (August) aveau zodia Leului și erau considerați persoane frumoase, durdulii, cu ochi mari și păr bogat. Cuminți și ascultători, făceau față cu brio și la școală. La maturitate deveneau puternici și nu erau doborâți de boli sau de supărări ale sufletului.

9. Zodia Fecioarei o purtau cei care se nășteau în luna lui Răpciune (Septembrie) și erau pricepuți la socoteli, potrivit pentru ei fiind lucrul într-o bancă. Erau considerate persoane norocoase și cu mulți prieteni. Iubea hainele frumoase și lucrurile scumpe.

10. Luna lui Brumărel (Octombrie) îi dădea pe cei din zodia Cumpenei. Persoane mânioase, care răneau oamenii din jur cu vorbele lor, dar care se căiau după aceea. Dreptatea și adevărul erau valorile lor. Erau milostivi cu semenii și iubeau muzica.

11. În luna lui Brumar (Noiembrie) se nășteau cei din zodia Scorpiei. Ei erau biruitori în tot ceea ce-și propuneau, dar nu erau demni de încredere. Mințeau cu ușurință. Erau trufași și nu le era rușine de păcatele lor. Persoane încăpățânate, reușeau multe, dar din această cauză aveau și certuri în familie și la serviciu.

12. Născuți în zodia Arcașului erau cei care veneau pe lume în luna lui Undrea (Decembrie). Erau persoane frumoase la stat, cu buze cărnoase și cu ochi negri sau de culoare închisă. Aveau mintea ageră, sufletul bun și veselia li se citea pe chip. Se mâniau rar iar cuvântul lui Dumnezeu le era sfânt. Nu aveau probleme cu boli grave.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...