Expoziție INEDITĂ. Brazi din LINGURI și FURCULIȚE, din LANȚ DE BICICLETĂ sau din LICHENI. Cine a fost VEDETA evenimentului

Publicat: 13/12/2018, 16:01
Actualizat: 25/03/2019, 20:50

Vedeta expoziției este Bradul Centenar, construit din bucăți de tablă rotunde, în formă de ochi, vopsite în tricolor.

Studentul care a avut ideea Bradului Centenar spune că ochii reprezintă legătura cu strămoșii și că bradul va fi vândut la licitație cu prețul de pornire de 300 de lei.

„Am realizat Bradul Centenarului, este modul meu de a sărbători Centenarul. Ochii sunt desenați și sudați. Reprezintă ochii strămoșilor care ne privesc de-a lungul anilor și se pare că bradul meu a ajuns vedeta expoziției. Am lucrat o săptămână, inițial voiam să fie ceva specific Facultății de Inginerie, să folosesc scule, dar am schimbat pe parcurs și mi-a venit ideea cu ochii. La licitație voi cere 300-400 de lei”, a spus studentul.

Brazi din materiale reciclabile, realizați de studenții din Galați

În cadrul expoziției sunt brazi făcuți din nasturi, dopuri sau cd-uri.

„Un brăduț din nasturi, cu fundițe, sclipici mult și câteva resturi de la globuri sparte. Noi studiem design vestimentar, l-am botezat Magic Tree”, a spus un student, în timp ce altul s-a gândit să folosească cd-uri vechi.

Brazi din materiale reciclabile, realizați de studenții din Galați

Inediți sunt și brazii făcuți din linguri, sticle și cartoane.

„Brăduțul este format din linguri și furculițe. Este sudat pe o bară de oțel, așa cum am învățat anul acesta, steaua este făcută la strung, am pus pe ea lipici. Am lucrat la brad vreo cinci zile pentru că a trebuit să aștept să se usuce vopseaua. Am folosit pistolul de lipit pentru a prinde fundițele, am pus o instalație și niște bomboane. Iar aici este un brad format din materiale reciclabile, în special sticle de bere și cartoane. Cred că am vreo 70 de sticle. Încurajăm reciclarea, am lucrat vreo două săptămâni la el”, au explicat doi studenți.

Brazi din materiale reciclabile, realizați de studenții din Galați

O mare atenție a primit bradul făcut din licheni care îmbină tehnologia cu natura.

„Am îmbinat natura cu tehnologia deoarece am folosit licheni care sunt naturali, dar am folosit și globuri. Am ales culorile roșu și alb pentru că simbolizează vitalitatea și puritatea și lichenii i-am ales pentru că sunt antifungici, insectele nu vin în locurile cu licheni. Nu este dovedit științific, dar se crede că influențează și starea de spirit a oamenilor și au o durată de viață de cel puțin 10 ani. Am vrut să venim cu ceva nou anul acesta, am vrut ceva unic, am văzut niște tablouri cu licheni, așa ne-a venit ideea”, a spus reprezentanta studenților care au construit bradul de licheni.

Brazi din materiale reciclabile, realizați de studenții din Galați

Expoziția Brad-Engineering are un scop caritabil și încearcă să pună la încercare creativitatea studenților. Brazii confecționați vor fi vânduți la licitație, iar banii astfel obținuți vor fi donați unor creșe și cămine de bătrâni.

„Este a patra ediție și cred că este din nou un succes. Anul acesta sunt 18 echipaje, brazii sunt inventivi. Sunt mai mici, vor fi transportați mai ușor și pot fi așezați în diverse locuri. Cred că un lucru interesant este Bradul Centenarului, foarte ingenios. Mai sunt brazi confecționați din materiale reciclabile, din pinioane de la bicicletă, din linguri, roți dințate, toate îmbinate armonios. Acest concurs, acest proiect nu este doar despre Crăciun, este despre capacitatea unor echipe de a duce la bun sfârșit un proiect care ulterior este prezentat în fața unui juriu. Brazii vor fi vânduți iar banii vor fi folosiți de echipe în scop caritabil. Cei care nu vor fi vânduți vor fi donați la diferite instituții”, a spus profesorul Cătălin Fetecău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase