”Fabrica germană de cadavre”, metoda prin care nemții au fost umiliți în timpul Primului Război Mondial

''Fabrica germană de cadavre'', metoda prin care nemții au fost umiliți în timpul Primului Război Mondial
Publicat: 11/04/2016, 08:43

Adevărul a ieșit la iveală de-abia în anul 1924.

În numerele din 17 aprilie 1917, din The Times și The Daily Mail, erau prezentate documente care atestau funcționarea unui ,,stabiliment pentru utilizarea cadavrelor”, în limba germană ,,Kadaververwertungsanstalt”. Sursa infomațiilor preluate de presa britanică a fost dată ca fiind ziarul belgian l”Indépendance Belge, care preluase date din cotidianul la Belge, ce menționa publicația germană Berliner Lokal-Anzieger.

În paginile acesteia ar fi apărut, la un moment dat, relatarea făcută un reporter, pe nume Karl Rosner, ce descria mirosul insuportabil venit de la ,,o fabrică de cadavre”. Nu se cunoaștea, însă, dacă aici erau aduși oameni sau animale decedate.

Rosner menționa faptul că trupurile neînsuflețite ajungeau în fabrică pe calea ferată. Aici, grăsimea din cadavre era procesată și se obținea stearina, un amestec de acid stearic cu acid palmitic sau oleic, folosit la fabricarea lumânărilor, în industria textilă și în cea a cauciucului. Această substanță, spune autorul articolului, era folosită apoi pentru a produce săpun sau pentru a fabrica ulei.

Citește în continuare pe Descopera.ro.