• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

FACEBOOK. Anunțul făcut pe Facebook de una din fiicele lui Cotabiță

FACEBOOK. Anunțul făcut pe Facebook de una din fiicele lui Cotabiță
FACEBOOK. Aela Cotabiță, una dintre fiicele lui Gabriel Cotabiță, a postat vineri pe Facebook un mesaj referitor la starea de sănătate a tatălui ei.

Aela Cotabiță ține să precizeze pe Facebook că mesajul ei se adresează „exclusiv fanilor, prietenilor și persoanelor dragi” tatălui ei, asigurându-i pe aceștia că beneficiază de transparență în comunicarea evoluției stării de sănătate a artistului.

Gabriel Cotabiță se află internat la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce în urmă cu câteva zile a suferit un stop cardio-respirator.

„Mesajul acesta vine ca urmare a speculațiilor din ultimele zile și se adresează exclusiv fanilor, prietenilor și persoanelor dragi tatei care se îngrijorează. Medicii care se ocupă în aceste momente delicate de tatăl nostru împreună cu noi toate reprezentăm o echipă. O echipă care este alături de el trup si suflet și care se ocupă constant de ameliorarea stării în care se află”, se arată în postarea Aelei Cotabiță.

Fiica artistului arată că atunci „când va fi cazul de noi declarații oficiale”, acestea vor fi făcute doar de reprezentanții Spitalului Floreasca, cu acordul familiei artistului.

„Vă asigurăm că beneficiați de transparență în comunicarea evoluției stării de sănătate a tatălui nostru. Însă vă reamintim că atunci când va fi cazul de noi declarații oficiale, ele vor fi făcute de către singurele persoane abilitate: reprezentanții Spitalului Floreasca, cu acordul nostru”, mai arată fiica artistului.

În încheiere, Aela Cotabiță mulțumește celor care „au înțeles și respectă în continuare dorința noastră de a gestiona situația curentă cu discreție, răbdare și în mod special cu o viziune pozitivă asupra prezentului și viitorului omului și artistului Gabriel Cotabiță”.

Gabriel Cotabiță a fost găsit, vineri, 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconștiență, într-un hotel din București. Solistul a fost resuscitat de un echipaj SMURD și a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat și transportat de urgență la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Investigațiile complexe făcute ulterior de medicii care l-au îngrijit pe Gabriel Cotabiță au indicat că cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator a fost o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecțiuni cardio-vasculare preexistente. Specialiștii au exclus infarctul miocardic acut, embolia pulmonară și accidentul vascular cerebral.

De asemenea, marți, 12 mai, Cotabiță fusese supus unui nou RMN cerebral, analiza indicând zone cu leziuni grave, potrivit unei surse apropiate cântărețulu.

„Starea lui Gabriel Cotabiță este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidență prezența unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral și implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbește despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, afirma sursa.

Inchide