Fenomenul „Frozen” doboară noi recorduri – TRAILER

Fenomenul Frozen doboară noi recorduri - TRAILER
Publicat: 27/05/2014, 12:29
Actualizat: 26/03/2019, 04:04

După ce a obținut încasări de 6,7 milioane de dolari în Japonia, la sfârșitul săptămânii trecute, „Regatul de gheață” a urcat pe poziția a cincea în topul filmelor cu cele mai mari vânzări de bilete din toate timpurile.

Pe primul și al doilea loc în box office-ul mondial se situează filmele regizate de James Cameron „Avatar” (2,78 miliarde de dolari), „Titanic” (2,18 miliarde de dolari), urmate de „Răzbunătorii/ The Avengers” (1,51 miliarde de dolari), pe locul al treilea, și „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea 2/ Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2” (1,34 de miliarde de dolari), pe locul al patrulea.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Lungmetrajul „Regatul de gheață/ Frozen” este, totodată, filmul de animație cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 1,21 de miliarde de dolari.

Pelicula animată „Frozen”, inspirată de basmul „Crăiasa Zăpezilor”, spune povestea unei prințese scandinave care trebuie să se împace cu sora ei cea mare. Aceasta din urmă, devenită regină, are puterea de a transforma în gheață tot ce atinge cu mâinile și declanșează din greșeală o iarnă aspră care amenință să distrugă întregul regat.

Vocile personajelor principale din filmul „Regatul de gheață” sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel și Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animație la cea de-a 41-a gală Annie Awards, din Los Angeles, distincții ce recompensează cele mai bune producții animate de cinema și televiziune.

De asemenea, „Regatul de gheață/ Frozen” a primit premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun cântec (Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez).