Film, documentar, concert sau VIS FEBRIL? Filmul „Rolling Thunder” al lui Scorsese despre cântărețul BOB DYLAN, lansat pe NETFLIX

Redactor:
Ana Obretin
Film, documentar, concert sau VIS FEBRIL? Filmul „Rolling Thunder” al lui Scorsese despre cântărețul BOB DYLAN, lansat pe NETFLIX
„În parte DOCUMENTAR, CONCERT, VIS FEBRIL, filmul Rolling Thunder este o experiență UNICĂ realizată de maestrul Scorsese". Vezi când va fi LANSAT

„«Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese» captează spiritul neliniștit al Americii anului 1975 și muzica pe care Dylan a cântat-o în toamna acelui an. În parte documentar, concert, vis febril, «Rolling Thunder» este o experiență unică realizată de maestrul Martin Scorsese”.Informațiile despre acest film circulă de mai mulți ani, însă abordarea va fi una diferită de documentarul anterior al lui Scorsese despre Dylan, lansat în 2005, „No Direction Home: Bob Dylan”, care s-a axat pe perioada „electrică” a artistului, din anii 1965 – 1966, potrivit Variety.

Nu se cunoaște, deocamdată, data exactă a lansării filmului, dar Netflix a dezvăluit că însuși Bob Dylan, care, de obicei, este foarte rezervat în acest sens, a fost intervievat pentru acest film. Având în prim plan turneul „Rolling Thunder Revue”, pe care Dylan l-a întreprins în 1975 – 1976, pentru film, managerul muzicianului, Jeff Rosen, a vorbit în ultimii ani cu mai mulți oameni care au participat la concerte.reprezentanții Netflix au confirmat că producția va include și interviuri cu Bob Dylan, de obicei foarte rezervat în acest sens.

Turneul „Rolling Thunder Revue” a fost conceput ca o caravană care a implicat poeți, scriitori și muzicieni.

Între alții, au participat Joan Baez, alături de Dylan pentru duete după o lungă perioadă, Bob Neuwirth, Roger McGuinn, T Bone Burnett, Ramblin” Jack Elliott, Ronee Blakley, Mick Ronson, Scarlet Rivera, Allen Ginsberg și Sam Shepard, care a lansat o carte despre turneu în 1977.

Joni Mitchell, Ringo Starr, Patti Smith, Kinky Friedman, Bette Midler, Dennis Hopper și Phil Ochs au avut apariții de scurtă durată în cadrul turneului sau în studio alături de cântărețul american.

Surse apropiate proiectului susțin că pregătirea filmului despre Bob Dylan a început în anii 2000.

„Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese” nu este singurul proiect al lui Scorsese pentru 2019. Tot pentru Netflix el pregătește „The Irishman”, anunțat în urmă cu mai mult de patru ani.

Martin Scorsese a mai realizat un film despre Bob Dylan, „No Direction Home”, lansat în 2005. Alte două proiecte cu tematică muzicală ale cineastului sunt „Shine a Light” (2008), care are în centru trupa The Rolling Stones, și „George Harrison: Living in a Material World” (2011).

Regizorul unor filme precum „Crimele din Mica Italie/ Mean Streets”, „Șoferul de taxi/ Taxi Driver” – premiat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, în 1976 -, „Taurul Furios/ Raging Bull”, „Băieți buni/ Goodfellas” și „Casino”, Scorsese a fost nominalizat de 12 ori la premiile Oscar și a câștigat trofeul Academiei americane pentru lungmetrajul „Cârtița/ The Departed”.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovației în muzică și cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale. A fost influențat și de autorii timpurii ai generației Beat, dar și de poeții moderniști americani. A înregistrat mai multe albume care au avut un impact fulminant asupra muzicii comerciale: „Bringing It All Back Home and Highway 61”, remasterizat în 1965, „Blonde On Blonde”, în 1966 și „Blood On The Tracks” în 1975. A rămas un muzician prolific și în următoarele decade, când a lansat albume precum „Oh Mercy” (1989), „Time Out Of Mind” (1997) și „Modern Times” (2006). 

Dylan a câștigat numeroase distincții de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar și un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2000, a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom). În 2016, Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură.

Foto: Hepta

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Denisa Hodișan s-a pozat goală! Fanii au rămas cu gura căscată: „Ador să fac duș...
Inchide