Filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul Cincizeci de umbre ale lui Grey a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american
Publicat: 16/02/2015, 10:09

„Cincizeci de umbre ale lui Grey”, care îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson și Jamie Dornan, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere faptul că scenele cu sex din acesta cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Acțiunea are loc în Seattle, unde Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani și încă virgină, cedează în fața șarmului și a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Pe locul al doilea în topul încasărilor de vineri până duminică din Statele Unite ale Americii și Canada s-a clasat pelicula „Kingsman: Serviciul secret/ Kingsman: The Secret Service”, care a obținut în primul weekend de difuzare 35,6 milioane de dolari. Filmul regizat de Matthew Vaughn îi are în distribuție pe Colin Firth, Taron Egerton și Samuel L. Jackson. O oragnizație secretă de spionaj recrutează un tânăr de pe stradă și îl înscrie într-un program extrem de competitiv de antrenament, în timp ce o amenințare globală iese la iveală din partea unui geniu al tehnologiei, cu gânduri deloc pacifiste.

Animația 3D „SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water” s-a clasat pe locul al treilea, cu încasări de 30,54 de milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul Tibbitt și spune povestea lui SpongeBob și a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera rețeta secretă pentru prepararea sendvișului Krabby Patty, care a fost furată de piratul Burger Beard.

Locul al patrulea în topul încasărilor de peste weekend a revenit filmului „Lunetistul american/ American Sniper”, regizat de Clint Eastwood, cu încasări de 16,43 de milioane de dolari. Filmul „Lunetistul american/ American Sniper” este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-și colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, cât și lupta acestuia cu traumele cauzate de război și încercarea de a fi un soț și un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

Pe locul al cincilea s-a clasat pelicula SF „Ascensiunea lui Jupiter/ Jupiter Ascending”, regizată de Andy Wachowski și Lana Wachowski, care a obținut 9,43 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul prezintă povestea lui Jupiter Jones, interpretată de Mila Kunis, care este femeie de serviciu pe Terra, dar află la un moment dat că este de fapt moștenitoarea tronului unui adevărat imperiu într-un alt colț al Universului, iar venirea sa la putere trebuie să aducă echilibrul în cosmos.

Filmul „Al șaptealea fiu/ Seventh Son”, regizat de Sergey Bodrov și cu Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes și Antje Traue în distribuție, s-a clasat pe locul al șaselea în topul încasărilor, cu 4,153 milioane de dolari obținuți din vineri până duminică. Pelicula este o ecranizare după cartea „Ucenicul vraciului” , scrisă de Joseph Delaney, din seria „Cronicile Wardstone”. Thomas este ucenicul Vraciului și încearcă să învețe să lupte cu spiritele rele și să întemnițeze vrăjitoare. Într-un moment când maestrul este plecat, ucenicul este păcălit să elibereze o vrăjitoare temută, iar Thomas este pus în fața primei sale încercări adevărate.

Comedia de familie „Paddington” s-a clasat pe locul al șaptelea, cu încasări de 4,15 milioane de dolari, în al cincilea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul King, îi are în distribuție pe Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville și Ben Whishaw și spune povestea ursulețului Paddington, venit din jungla peruviană să își caute o casă în Londra, unde ajunge să cunoască familia Brown care îl îngrijește și îi oferă un cămin.

Pelicula „The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game”, care prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reușit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria țară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,52 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia „Nuntași de închiriat/ The Wedding Ringer”, regizată de Jeremy Garelick, s-a clasat pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,4 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula îi are în distribuție pe Kevin Hart, Ken Howard, Kaley Cuoco și Josh Gad și prezintă povestea lui Doug, care urmează să se însoare, dar nu are niciun prieten pe care să îl desemneze cavaler de onoare. Viitorul mire decide să apeleze la serviciile unei firme, iar ce urmează pare să fie mai mult decât și-a dorit.

Filmul SF „Project Almanac”, regizat de Dean Israelite, s-a situat pe locul al zecelea, în al treilea său weekend de proiecții în cinematografele nord-americane, cu încasări de 2,73 milioane de dolari. Pelicula îi are în rolurile principale pe Jonny Weston, Sofia Black D’Elia și Michelle DeFraites și prezintă aventurile prin care trec trei adolescenți care fac o descoperire ce le va schimba întreaga viață – o mașină cu posibilități infinite, dar cu consecințe uneori ireversibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase