Filmul fantasy „Thor: Întunericul” a debutat pe primul loc în box-office-ul din Statele Unite – TRAILER

Filmul fantasy Thor: Întunericul a debutat pe primul loc în box-office-ul din Statele Unite - TRAILER
Publicat: 11/11/2013, 10:38
Actualizat: 01/08/2014, 10:29

Potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de boxofficemojo.com, filmul „Thor: Întunericul”, în regia lui Alan Taylor („Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea filmului „Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din „Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Comedia cu farse „Jackass Presents: Bad Grandpa”, cu Johnny Knoxville și Jackson Nicoll, despre un bunic de 86 de ani, care pornește într-o călătorie trăsnită prin America alături de nepotul său de opt ani, Billy, se menține pe locul al doilea, cu încasări de 11,3 milioane de dolari.

Filmul de animație „Păsări libere/ Free Birds” a urcat o poziție în box office-ul nord-american, și ocupă locul al treilea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari. Această comedie povestește peripețiile a doi curcani din medii diferite, care încearcă să schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate curcanul de pe mesele americanilor din Ziua Recunoștinței.

Comedia „Last Vegas”, cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman și Kevin Kline, în rolul unor sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor, coboară de pe locul al treilea pe locul al patrulea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari.

Filmul SF „Jocul lui Ender/ Ender’s Game”, cu Harrison Ford în distribuție, a pierdut poziția de lider de săptămâna trecută și coboară pe locul al cincilea, cu încasări de 10,2 milioane de dolari. Filmul „Jocul lui Ender” prezintă antrenamentele de elită ale forțelor militare terestre, efectuate pentru a face față amenințărilor venite dintr-un spațiu extraterestru ostil omenirii.

Filmul SF „Gravity 3D: Misiunea în spațiu”, cu actorii Sandra Bullock și George Clooney în rolurile principale, a coborât pe locul al șaselea, cu încasări de 8,4 milioane de dolari. În acest film, Sandra Bullock și George Clooney interpretează rolurile a doi astronauți aflați în derivă în spațiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieșire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF „Gravity” a fost foarte bine primit și de criticii americani, iar unii dintre aceștia consideră că filmul are șanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Filmul „12 Years a Slave”, care prezintă povestea adevărată a unui bărbat de culoare vândut ca sclav în anul 1840 în statul american Louisiana, se menține pe locul al șaptelea, cu încasări de 6,6 milioane de dolari. Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen, cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender și Brad Pitt în distribuție, are la bază volumul de memorii scris în 1853 de Solomon Northup. „12 Years of Slave” a fost extrem de bine primit atât de spectatori, cât și de criticii de cinema, la festivalul de la Toronto și la Telluride Film Festival, fiind considerat deja unul dintre marii favoriți din cursa pentru Oscaruri.

Lungmetrajul „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips”, în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului vasului Maersk Alabama din marina comercială americană, luat cu asalt de un grup de pirați în largul coastelor somaliene în 2009, a pierdut două poziții și a coborât pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,8 milioane de dolari.

Comedia „Era și timpul/ About Time”, cu Rachel McAdams și Domhnall Gleeson, debutează în clasament pe locul al nouălea, cu încasări de 5,1 milioane de dolari. În regia lui Richard Curtis, filmul prezintă povestea de dragoste dintre Tim, un bărbat ce are capacitatea de a călători în timp, și Mary, o tânâră frumoasă, dar nesigură pe ea, căreia trebuie să îi cucerească inima după o succesiune de călătorii prin epoci diferite.

Filmul de animație „Stă să plouă cu chiftele 2/ Cloudy with a Chance of Meatballs 2”, care prezintă aventurile inventatorului Flint Lockwood, a pierdut încă două locuri și încheie Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 2,8 milioane de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?