Filmul Secretul fericirii, O DRAMĂ a răzbunării care te face SĂ RÂZI

Redactor:
Razvan Tupa
"Secretul fericirii", DEBUTUL în lungmetraj al regizorului Vlad Zamfirescu, a avut premiera de gală joi seară și a primit APLAUZE la scenă deschisă de la publicul. Vezi TRAILERUL poveștii ce pornește de la UMOR și sfârșește în DRAMĂ SARCASTICĂ

Vlad Zamfirescu este și unul dintre protagoniștii poveștii în care împarte prim-planul cu Irina Velcescu și Theo Marton. Toma, Ana și David, personajele lor, sunt la capătul unei seri petrecute pe terasa apartamentului primilor doi. Prieteni de 25 de ani, Toma și David împart un cui și primul îi propune treptat celui de-al doilea o înțelegere care implică schimbarea soțiilor. Povestea, care se petrece într-o singură noapte, ia întorsături neașteptate și ceea ce te făcea să râzi ca de o propunere un pic grețoasă se transformă într-o răzbunare care poate o fi, în general, arma prostului, dar aici este arma tristului.

Probabil că este unul dintre filmele românești pe care îți este cel mai ușor să le povestești, dar miza istoriei este strecurată în pașii pe care îi parcurge discuția dintre cei trei, de la căsnicie fericită la nefericire perfectă. Altfel, filmul lasă loc pentru tot felul de discuții, de la „cine are dreptate” până la „cine e de vină” și „o fi murit?”.

Din volumul lui Alexandru Popa, distribuit la premieră de editura Letras, în care povestea este spusă ceva mai complicat și cu mai multe victime, afli că răspunsul la ultima întrebare este „nu”.

„Am învățat următorul lucru, profesorul meu a fost domnul Ion Cojar, pe care îl iubesc și îl respect enorm. Mi-a spus următorul lucru: «Nu subestima niciodată publicul. Publicul este mai deștept ca noi. Trebuie să îi respecți și să nu-i subestimezi»”, a spus Vlad Zamfirescu la premiera de gală a peliculei, care a avut loc la Cinema Pro din Capitală.

Filmul

Filmul, realizat cu un buget de 350.000 de euro, a obținut premii la mai multe festivaluri internaționale. Astfel, la Los Angeles Film Awards, în SUA, a primit trofeul pentru cel mai bun duet (Vlad Zamfirescu și Theo Marton) și o mențiune pentru cel mai bun lungmetraj de ficțiune, la Virgin Spring Cinefest din India a obținut Silver Award pentru cel mai bun debut și a mai fost selectat în competițiile oficiale la Burgas International Film Festival din Bulgaria și la Festivalului Anonimul din Sfântu Gheorghe.

În vârstă de 44 de ani, Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, la clasa lui Ion Cojar. Actor de teatru și film, Vlad Zamfirescu, a jucat în lungmetraje precum „Stare de fapt”, de Stere Gulea, „Italiencele”, de Napoleon Helmis, și „Orient Expres”, de Sergiu Nicolaescu.

Foto: Captură

Inchide