Florin Piersic, la spital după o operație la genunchi. Care este starea actorului

Florin Piersic, la spital după o operație la genunchi. Care este starea actorului
Publicat: 25/03/2019, 10:50
Actualizat: 25/03/2019, 19:03

„Ce știu este că a făcut un control de rutină, așa cum face periodic. Chiar ieri am vorbit cu impresarul spectacolului «Străini în Noapte», care mi-a confirmat datele de spectacol, ba chiar a trebuit să găsim o zi în plus pentru Cluj, pentru că deja primul spectacol (în luna mai) este vândut. Nu am fi putut discuta aceste date dacă domnul Piersic ar fi avut probleme grave de sănătate. Avem confirmate datele de 22 aprilie la TNB (București), 6 mai la Buzău, 16 și 18 mai la Cluj-Napoca pentru «Străini în noapte». Vom ține aceste spectacole. Cel mai probabil, domnul Piersic face un control/tratament uzual de întreținere”, a declarat partenera lui Florin Piersic de pe afișul montării „Străini în noapte”, actrița Medeea Marinescu, luni, pentru MEDIAFAX.

Pe de altă parte, surse din anturajul actorului au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că Florin Piersic a fost operat recent la un genunchi, la un spital București, de medicul chirurg ortoped Vlad Predescu, din Viena, și este încă în spital, în perioada de recuperare.

Florin Piersic a fost sărbătorit de sute de clujeni, la începutul anului, în sala arhiplină a cinematografului care-i poartă numele, cu ocazia zilei sale de naștere. Actorul a spus că îi pare rău de un singur lucru, că nu are 38 de ani, ci 83 de ani.

„Mă simt extraordinar și îmi pare rău de un singur lucru,că nu am 38 de ani, ci 83 de ani. Sunt emoționat. (…) Excelența voastră Ioan Aurel Pop, dacă eu aș conduce țara asta și aș avea un cuvânt de spus,mâineerați președinte. Mie îmi place de dumneavoastră din ziua când am fost la Veneția și erați la Centrul Cultural. (…) Ioan Aurel Pop este președintele Academiei Române și se duce la București și nu-i vine în cap să spună la Ateneul Român să vină și Piersic să spună poezia „Limba Română”, că despre asta era vorba. Au venit unii în blugi, dar eu nu am fost acolo. (…) M-a chemat odată PF Daniel și a zis că „de astăzi Piersic este consilier patriahal”. Așa că să vă puneți bine cu mine, iar doamnele dacă doresc să se spovedească, la mine să veniți”, a spus Piersic.

La spectacol au asistat peste 800 de persoane.Primul rând a fost rezervat invitaților speciali precum: Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, primarul Emil Boc, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe (căruia actorul i-a botezat un copil – n.red.), actrița Medeea Marinescu,cu care a jucat până acum în piesa „Străini în noapte” de peste 1.200 de ori,plus alte oficialități și personalități locale.

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, i-a dedicat actorului patru versuri pe care le-a scrisspecialpentru el:

„Ne luminează viața cu har de actorie

Pogoară de pe scenă fărâme de destin

Presară printre vorbe fiori de apă vie

Ne-ncântă și descântă numindu-se Florin”.

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, și este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României.

La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în „Discipolul diavolului”. Au urmat roluri în spectacole precum „Tragedia optimistă”, „Oameni și șoareci” și „Orfeu în Infern”.

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului, din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Și-a evidențiat talentul în ceea ce privește filmele istorice în „Neamul Șoimăreștilor” și apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut „De-aș fi Harap Alb”. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Mărgelatu. A avut și continuă să aibă o bogată activitate pe scenele teatrelor românești.

În 26 ianuarie 2011, Cinematograful Republica din Cluj-Napoca a fost redenumit „Florin Piersic”. De-a lungul timpului, actorul clujean a primit titlul de cetățean de onoare al mai multor orașe: Cluj-Napoca, București, Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Galați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?