Formația Eagles va interpreta în întregime albumul „Hotel California” într-un turneu, în 2020

Redactor:
Diana Dumitrescu
Formația Eagles va interpreta în întregime albumul „Hotel California” într-un turneu, în 2020
Formația Eagles, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, va interpreta în întregime albumul "Hotel California", lansat în anul 1976, într-un turneu ce va avea loc în America de Nord și va începe anul viitor, în luna februarie, potrivit Rolling Stone.

Inițiativa a fost lansată după ce trupa Eagles a susținut trei concerte în Las Vegas, pentru care toate biletele au fost epuizate. Cele trei reprezentații au fost primele în care albumul „Hotel California” a fost interpretat în întregime pe scenă. Concertele au fost acompaniate de o orchestră cu 46 de instrumentiști și de un cor cu 22 de interpreți.

Turneul va debuta pe 7 februarie, la State Farm Arena din Atlanta, statul Georgia.

Ulterior, formația va susține câte două concerte în orașe precum New York, Dallas, Houston și San Francisco.

Turneul se va încheia pe 18 aprilie, fiind finalizat printr-un concert susținut în Los Angeles.

Biletele vor putea fi achiziționate începând cu data de 18 octombrie.

În luna mai, formația a susținut și un turneu european.

„Hotel California” este al treilea cel mai bine vândut album din toate timpurile în Statele Unite ale Americii. Totodată, piesa omonimă a fost recompensată cu un premiu Grammy în anul 1977 și a fost certificată cu un disc de platină de Recording Industry Association of America (RIAA).

Glenn Frey, născut la Detroit, și Don Henley au înființat împreună trupa Eagles, în 1971, la Los Angeles, după ce au făcut backing vocals pentru Linda Ronstadt. Componența originală a formației îi mai includea pe Bernie Leadon și Randy Meisner. Alți muzicieni, inclusiv Joe Walsh, s-au alăturat trupei Eagles în anii ’70.

După destrămarea formației, în 1980, Glenn Frey a avut o carieră solo de succes, înregistrând cântece precum „The One You Love” și „The Heat Is On”. Mai multe alte compoziții ale sale au fost utilizate pe coloanele sonore ale unor filme și seriale TV, iar Frey a început să se arate interesat și de actorie, afirmându-se cu un mic rol în filmul „Jerry Maguire” din 1996.

În 1994, trupa Eagles s-a reunit și a lansat albumul „Hell Freezes Over”. Titlul albumului se referă la o declarație anterioară făcută de Henley, care a spus că grupul se va reuni doar atunci când „iadul va îngheța bocnă”.

Glenn Frey a murit în anul 2016, la vârsta de 67 de ani, din cauza unor complicații medicale generate de o poliartrită reumatoidă, o colită ulcerativă acută și o pneumonie. Don Henley, Joe Walsh și Timothy B. Schmit și-au reluat activitatea la un an după decesul lui Glenn.

Inchide