FOTO. Cum arată apele din „satele cu cancer”

Publicat: 07/03/2013, 20:33
Actualizat: 31/07/2014, 14:09

Guvernul chinez a anunțat, marți, că se va ocupa de problema „satelor cu cancer”, adică acele zone unde nivelul de poluare este atât de ridicat, încât numărul persoanelor bolnave de cancer este foarte mare, scrie Daily Mail. Atât ecologiștii, cât și oamenili simpli au reușit, prin intermediul mai multor campanii mediatizate intens, să atragă atenția asupra problemei, care nu mai putea fi ignorată de conducere.

AFP / Mediafax Foto

„Ca răspuns pentru așteptările oamenilor de a avea un mediu înconjurător sănătos, ar trebui să aducem îmbunătățiri pentru protecția mediului. Starea poluării de acum afectează viitorul țării noastre”, a declarat premierul Wen Jiabao, în discrsul de final de mandat.

AFP / Mediafax Foto

Huangjiawa, un sat din provincia Shandong, a devenit deja un simbol pentru cel mai mare număr de persoane bolnave de cancer la stomac din lume. „Acum zece ani, apa din râurile noastre era foarte curată, chiar mai curată decât apa potabilă de astăzi”, a spus un sătean.

Localnicii și activiștii dau vina pe marile companii siderurgice care ar vărs intenționat deșeuri în apa din râuri. În această situație se află sate din provinciile Jiangsu, Zhejiang și Shandong.

AFP / Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase