FOTO. O pereche de cercei cu perle dăruiți Elenei Lupescu de către regele Carol al II-lea a fost descoperită după 35 de ani

Publicat: 25/04/2012, 16:33
Actualizat: 25/04/2012, 16:33

O pereche de cercei cu perle, ce au fost dăruiți Elenei Lupescu de către regele Carol al II-lea al României, a fost descoperită în sertarul unei englezoaice care i-a ținut ascunși timp de 35 de ani pentru că nu i-au plăcut, scrie Daily Mail.

Bijuteriile au fost dăruite Elenei Lupescu în timpul exilului regelui Carol al II-lea, într-una din călătoriile lor prin Europa. Amanta regelui, devenită ulterior soția sa, le-a lăsat moștenire, după moartea sa, în 1977, unei prietene britanice din orașul Wiltshire.

Femeia nu i-a purtat niciodată și i-a lăsat într-un sertar ani de zile, întrucât nu erau pe gustul său. Cerceii au fost găsiți de nepotul său și soția sa, care i-au scos din cutia de bijuterii uitată în sertarul mătușii lor și i-au dus la un expert. Aici, au aflat că adevărata valoare a perechii de cercei cu perle este estimată la peste 600.000 de euro, așa că s-au hotărât să-i vândă.

Jonathan Edwards, expertul care se va ocupa de organizarea licitației, susține că descoperirea acestei perechi de cercei este cel mai important moment al carierei sale de peste 35 de ani. El afirmă că acestea sunt, fără îndoială, cele mai prețioase bijuterii de care s-a ocupat până acum.

Licitația va avea loc joi, în orașul Salisbury.