GALERIE FOTO. „Ora Pământului” în imagini. Ce orașe au stins luminile sâmbătă seara

Publicat: 24/03/2013, 14:26
Actualizat: 30/07/2014, 00:03

„Ora Pământului” („Earth Hour”) a fost marcată anul acesta pe 23 martie, când, în mai multe orașe din întreaga lume, au fost stinse timp de 60 de minute luminile marilor edificii, informează MEDIAFAX.

Astfel, sâmbătă seara, clădirea Parlamentului din Ungaria, Turnul Eiffel, Portul din Sidney, Stadionul Olimpic din Beijing, Cascada Niagara, Turnul Burj Khalifa, Cetatea Dubrovnik din Croația, dar și alte obiective turistice din diverse țări au fost cufundate în întuneric pentru a marca astfel cea mai mare manifestare ecologistă din lume.

Foto: AFP//Mediafax (Bertrand Langlois)

Foto: AFP//Mediafax (Petras Malukas)

Foto: AFP//Mediafax (Wang Zhao)

De asemenea, manifestări similare au avut loc și în România, în 43 de orașe fiind pregătite evenimente speciale dedicate „Orei Pământului”. În București, lumina la Palatul Parlamentului a fost stinsă sâmbătă seară, timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30.

Capitala evenimentului a fost însă Timișoara, orașul găzduind mai multe manifestări.

Foto: Mediafax (Cristiana Sabău)

Foto: Mediafax (Diana Stoica)

Foto: Mediafax (Laurențiu Nica)

Proiectul Ora Pământului a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007, în Australia, sub motto-ul „stinge lumina pentru binele planetei”, iar scopul acțiunii a vizat conversia către energiile regenerabile.

Astfel, la inițiativa WWF Australia, pe 31 martie 2007, peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră. Mii de oameni au ieșit atunci pe străzile orașului, sărbătorind Pământul prin organizarea de petreceri și concerte fără surse de electricitate, observații astronomice și picnicuri în familie, la lumina lumânării.

Un an mai târziu, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze acest moment, iar în 2009, sute de milioane de oameni din 88 de țări și peste o mie de orașe au stins lumina, pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbărilor climatice.

În 2011, la campanie s-au alăturat peste 1,3 miliarde de persoane, iar în 2012, au stins lumina 6.950 de orașe din peste 152 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase