Gaudeamus 2014: Cărți începând de la 1 leu, noutăți editoriale și întâlniri cu mari scriitori

Gaudeamus 2014: Cărți începând de la 1 leu, noutăți editoriale și întâlniri cu mari scriitori
Publicat: 19/11/2014, 19:46

Cea de-a XXI-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, care va avea loc de miercuri până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din București, oferă vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale și profesionale, un număr record în istoria manifestării.

La cea de-a XXI-a ediție a Târgului Gaudeamus, editurile Polirom și Cartea Românească sunt prezente cu peste o mie de titluri, toate aflate la o reducere de până la 20%. La stand se găsesc 34 de titluri noi, având în program 31 de evenimente, lansări și dezbateri.

„Noi, în cadrul acestei ediții Gaudeamus, vom lansa în premieră o serie de autor dedicată unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori contemporani, Gheorghe Crăciun. Seria este editată de editura Cartea Românească și debutează cu volumele «Acte originale/ Copii legalizate (variațiuni pe o temă în contralumină)» și «Mecanica fluidului»”, a declarat pentru MEDIAFAX Ana-Maria Tabarca, redactor de promovare editurile Polirom și Cartea Românească.

„Un alt motiv pentru care ar trebui să vizitați standurile editurilor Polirom și Cartea Românească, ar fi Patrick Modiano, cel mai recent premiant Nobel pentru literatură, căruia editura Polirom îi editează în cadrul colecției «Biblioteca Polirom» două volume: «Bulevardele de centură» și «Călătorie de nuntă». Alături de Patrick Modiano, bineînțeles, Polirom are o listă lungă de premianți la Nobel”, a mai spus Ana-Maria Tabarca, precizând că Polirom și Cartea Românească mizează și pe diversitatea evenimentelor.

„Avem evenimente destinate atât publicului larg, cât și unui public mai specializat și interesat și de altceva în afară de literatură. Vineri, avem o dezbatere pe tema ultimului volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi, în dialog cu Vartan Arachelian, sub titlul «Tranziția. Primii 25 de ani». Apoi, sâmbătă, avem un alt eveniment dedicat părinților și copiilor, se lansează ultimul volum din trilogia «Medaliile succesului », semnat de Georgeta Panișoară și Ion-Ovidiu Panișoară. De asemenea, un eveniment important ar constitui și lansarea cărții semante de Andrei Oișteanu, «Religie, politică și mit. Texte despre Mircea Eliade și Ioan Petru Culianu»”, a declarat Ana-Maria Tabarca.

Și editura Humanitas are o mulțime de surprize pentru cititorii săi, prilejuindu-le întâlnirea cu unii dintre cei mai citiți scriitori ai momentului.

„Vă așteptăm în standul editurii Humanitas și anul acesta cu cea mai importantă ofertă editorială pe științe umane și pe literatură. Avem pregătite peste 30 de titluri noi, care își așteaptă vizitatorii și cumpărătorii. De asemenea, cei mai importanți și cei mai iubiți autori Humanitas vor lansa o carte pe durata celor cinci zile de târg. Vorbim aici de întâlniri cu Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Dan. C.Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu. Totodată, așa cum ne-am obișnuit cititorii în ultimii doi ani edițiile de colecție Humanitas, bestsellerurile Humanitas au prețuri speciale, iar aceste ediții sunt, cu siguranță, cadoul cel mai potrivit pentru sărbătorile de iarnă care se apropie”, a declarat Ioana Iancu, coordonator PR & marketing Grupul Humanitas.

La editura Aramis, cărțile pentru copii pot fi achiziționate la prețuri începând de la 1 leu. De asemenea, foarte multe cărți de Crăciun îi așteaptă pe vizitatorii târgului.

Și la standul Curtea Veche Publishing spiritul de sărbători plutește în aer, iar cititorii au destule motive pentru care ar trebui să-i treacă pragul.

„În primul rând, pentru că vor găsi aici atmosfera de sărbători, vom avea pe parcursul celor cinci zile de târg o atmosferă de poveste, pe care încercăm să o recreăm cu spiridușii de Curtea Veche. Cititorii de la standul nostru vor și primi cadouri de Crăciun de la acești spiriduși; dacă au fost cititori harnici, suntem și noi darnici. Toată atmosfera de aici, de toate lucrurile frumoase care se vor întâmpla la stand, inclusiv momente de poveste, de sărbătoare pe care vrem să le imortalizăm cu cititorii de la Curtea Veche, se vor găsi apoi pe Facebook și cine va veni aici va vedea exact despre ce este vorba. Un al doilea motiv pentru care ar trebui să vină sunt aparițiile editoriale de excepție (…). Al treilea motiv, sunt prețurile pe care putem să le oferim doar la târguri. Vom avea vineri ziua de Black Friday, cu până la 80% reducere la 90% din oferta noastră și chiar și în afara acestei zile avem reduceri. Sunt convinsă că toată lumea care va veni la standul nostru va pleca cu cel puțin o bucurie de Crăciun”, a declarat pentru MEDIAFAX Miruna Meiroșu, PR Curtea Veche Publishing.

Grupul Editorial Corin îi așteaptă atât pe cititorii fideli, cât și pe cei care de abia acum descoperă editura, cu o ofertă bogată, reduceri pe măsură și multe surprize.

„Așteptăm cititorii fideli și nu numai cu noutăți la prețuri foarte prietenoase, noutăți pe care le vor găsi, săptămâna aceasta, doar la Gaudeamus, ele nu o să ajungă în librării, cum ar fi volumul trei din seria «Divergent», «Experiment», care este o carte foarte așteptată și facem cititorilor surpriza de a publica acest volum și de a-l vinde și cu o reducere de preț, la Gaudeamus. Un alt titlu de neratat la Grupul Editorial Corint ar fi albumul «Copilăria regală», text scris de istoricul Filip Iorga. (…) Pe mai mici cititorii îi invităm să treacă printr-o poartă magică și să pătrundă în universul unei noi școli de magie, zicem noi și credem că ei o să ne confirme, mai tare decât «Harry Potter», «Magisterium» se numește cartea, prima carte din seria «Magisterium» se numește «Testul fierului»”, a declarat Roxana Petrescu, PR Manager al Grupului Editorial Corint.

La standul editurii Litera, vizitatorii vor găsi cărți frumoase, atât pentru copii, cât și pentru adulți, cu reduceri de la 25% până la 70%.

„Cred că toți cititorii care sunt îndrăgostiți de cărțile frumoase ar trebui să ajungă în acest weekend la Gaudeamus și să treacă și pe la standul editurii Litera, pentru că noi le-am pregătit mai multe surprize. În primul rând, o să avem patru lansări de carte foarte frumoase, printre ele «Patrimoniul UNESCO», care este o carte foarte frumoasă, cu cele mai cunoscute și frumoase locuri din lume. O să avem duminică o întâlnire cu fanii cărții Violetta și sâmbătă trei evenimente frumoase, lansarea cărții lui Mircea Dinescu, încă o carte care a apărut în colecția noastre bestseller «Secretele Verei Atkins», prima româncă spion în Al Doilea Război Mondial, și «Cântecul păsărilor», care este o nouă carte a lui Sebastian Faulks, un autor pe care deja noi îl avem de mai mult timp printre autorii noștri. În al doilea rând, cred că ar trebui să ne viziteze pentru că le-am pregătit o serie de reduceri, de la 25% până la 70%, așa că toate cărțile noastre încep de la 5 lei și prețul maxim este 120 de lei pentru enciclopedii și dicționare, deci cred că, cumva, se încadrează în bugetul oricărui om care îndrăgește cărțile. Și în al treilea rând, cred că ar trebui să ne viziteze pentru că le-am pregătit un stand foarte frumos, cel mai luminos stand din târg, colorat, cu plasme care prezintă cărțile, pentru ca oamenii să știe dinainte ce cumpără, și cu un aranjament foarte frumos de flori”, a declarat Andra Cărbunaru, specialist marketing și PR al editurii Litera.

Un alt stand care nu ar trebui ratat la această ediție a Târgului de Carte Gaudeamus este cel al editurii Trei, cititorii având ocazia de a achiziționa cărțile preferate cu reduceri de până la 50%.

„Pentru Gaudeamus 2014, editura Trei aduce cititorilor foarte multe noutăți, mai ales din zona Young Fiction, Literary Fiction, dar avem și cărți pentru copii în premieră pentru editura Trei. Avem chiar câteva titluri foarte drăguțe pentru copii: «În căutarea sufletului Crăciunului» și seria «Iepurașul și ariciul». Pentru adolescenți, avem o carte fenomen «Endgame. Jocul final. Convocare», de James Frey și Nils Johnson-Shelton, care deja a apărut în 30 de țări și în unele dintre ele a apărut la al treilea tiraj. Este o carte care are asociat un joc pe aplicații mobile, care va fi lansat în ianuarie, și care conține în fiecare volum al trilogiei câte o enigmă. Cine rezolvă enigma din primul volum câștigă 500.000 de dolari în aur, al doilea volum, 1 milion de dolari în aur, și al treilea volum, 1.500.000 de dolari în aur. Sunt niște monede care se bat special pentru câștigători și sunt expuși într-un cazino din Las Vegas. Poate concura orice cititor, indiferent de nație. O altă carte frumoasă pentru adolecenți este «Belzhar», de Meg Wolitzer, o autoare foarte iubită în Statele Unite și de curând și în Europa. Avem și «Șocul căderii», de Nathan Filer. (…) De la autorul biografiei «Ierusalim», Simon Sebag Montefiore, avem primul lui volum de ficțiune, «Într-o noapte de iarnă», o poveste inspirată de o istorie din vremea imperiului stalinist, când Stalin și-a decimat practic comitetul politc folosindu-se de copiii acelor oameni. Și o carte eveniment, «Sutton», de J.R. Moehringer. La Gaudeamus 2014, Grupul Editoria Trei își așteaptă clienții cu reduceri de 30%, de 50% și avem și câteva sute de titluri, la preț fix de 10 lei”, a declarat Virginia Costeschi, coordonator editorial al editurii Trei.

La editura All, reducerile și noutățile îi întâmpină pe cititori. De asemenea, o serie de lansări vor prilejui întâlnirea cu scriitorii preferați.

„Cei care vizitează anul acesta standul editurii All au parte nu numai de reduceri foarte mari de preț, dar au și parte de noutăți, care vor avea parte și de lansări. Sâmbătă vor avea loc cele mai multe lansări. (…) O să avem un eveniment cu Pixi, în care vor veni și câțiva copii de la o grădiniță, o să coloreze, o să deseneze, o să cânte, o să se distreze”, a declarat pentru MEDIAFAX Sabina Ghiulțu, asistent marketing & PR editura All.

Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură 2014 este inițiat și organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Partener privilegiat al ediției din 2014 este, și în acest an, GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România. Președintele de onoare al ediției, amfitrionul Târgului Internațional Gaudeamus 2014, este Benoît Rutten, președinte GADIF, delegat Valonia – Bruxelles în România.

Târgul Internațional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, un proiect de anvergură națională inițiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susținerea culturii românești prin evenimente expoziționale dedicate cărții și educației. Palmaresul celor 20 de ani de existență, care însumează 83 de târguri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori și aproape 8.700 de manifestări organizate în acest cadru, aduce Radio România în poziția de lider în industria evenimentelor de acest tip din România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Accesul publicului în incinta târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru tombola Gaudeamus. Ca și la edițiile precedente, mai mult de jumătate dintre vizitatorii târgului vor beneficia de acces gratuit în incintă: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, profesioniștii din domeniile editorial – educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 20.00.

Mai multe informații despre Târgul Internațional Gaudeamus se găsesc pe site-ul gaudeamus.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele