Florin Jinga
04.09.2018
Magazin

Gigantul NIKE i-a înfuriat la culme pe cumpărătorii americani. Motivul pentru care aceștia ÎȘI DISTRUG ghetele și șosetele

Gigantul NIKE i-a înfuriat la culme pe cumpărătorii americani. Motivul pentru care aceștia ÎȘI DISTRUG ghetele și șosetele
Protest împotriva campaniei NIKE în care apare Colin Kaepernick. Vezi ce fac americanii cu produsele concernului sportiv

Sportivul a spus că nu a participat la imnul național pentru a protesta împotriva inegalității rasiale.

Kaepernick a provocat o mare agitație când s-a așezat pe bancă în timp ce era intonat imnul național, înainte de un joc NFL în august 2016, într-o mișcare de protest din cauza modului în care țara tratează oamenii de culoare. De atunci, sportivul a îngenuncheat în semn de protest la mai multe jocuri.

Noua campanie Nike, lansată luni noaptea, sugera poziția politică a lui Kaepernick prin cuvintele: „Credeți în ceva. Chiar dacă asta înseamnă să sacrificați totul”.

Nike a făcut profit de peste 30 de miliarde de dolari anul trecut, iar mulți cred că va reuși să treacă peste aceste proteste.

Americanii care s-au simțit jigniți au postat clipuri video în care pantofii Nike sunt arși, sunt tăiate logo-ul de pe șosete. Unii au promis că nu o să mai cumpere niciodată produsele companiei.

Multe postări au inclus hashtag-ul #JustBurnIt, o glumă cu privire la sloganul companiei „Just Do It”.

Artistul de muzică country, John Rich, a declarat că tehnicianul său de sunet, un fost marinar, a tăiat semnul Nike de pe șosete în semn de protest. Kolten Conrad a decis să-și arunce produsele Nike la gunoi.

Acest videoclip apărut pe Facebook arată un bărbat care spune: „Tocmai am făcut-o”, după care dă foc pe grătar la mai multe produse Nike.

Cazul lui Kaepernick nu este singurul, zeci de atleți din fotbal și baschet, precum și majorete, au îngenuncheat sau au stat pur și simplu în semn de protest în timp ce se intona imnul național.

Președintele Donald Trump i-a criticat pe sportivi care au urmat exemplul lui Kaepernick.

El a sugerat în septembrie, anul trecut, că proprietarii NFL ar trebui să-i oprească pe cei care îngenunchează în timpul imnului național să joace în meciuri. El declarat la un miting: „Nu doriți să vedeți pe unul din acei proprietari ai NFL, atunci când cineva nu respectă drapelul, să spună:” Ia-l pe ăsta de pe teren chiar acum? „

El a scris și pe Twitter: „Problema îngenuncherii nu are nimic de-a face cu rasa, este vorba despre respectul pentru țara noastră, pentru steagul și imnul național. NFL trebuie să respecte acest lucru”.

Foto: Captură

Inchide