GOOGLE CHROME a detronat INTERNET EXPLORER și a devenit cel mai folosit browser din lume

GOOGLE CHROME a detronat INTERNET EXPLORER și a devenit cel mai folosit browser din lume
Publicat: 22/05/2012, 17:08
Actualizat: 31/05/2012, 17:41

Google Chrome a depășit Internet Explorer și a devenit cel mai utilizat browser de internet din lume, arată un sondaj Statcounter, citat de go4it.ro.

În prezent, Google Chrome și Internet Explorer sunt folosite fiecare de peste 30% dintre utilizatorii de internet din lume.

Pe următoarele trei locuri se clasează, în ordine, Firefox (în jur de 25%), Safari (7-8%) și Opera (1-2%).

Huffington Post scrie, însă, că supremația Chrome nu este absolută, deoarece Internet Explorer este încă foarte aproape și clasamentul se poate întoarce. De altfel, Chrome a mai întrecut Internet Explore și în aprilie, dar o săptămână mai târziu IE a revenit pe locul întâi.

În plus, anumiți critici nu sunt de acord cu modul în care au fost numărați utilizatorii unui anumit browser, deoarece Statcounter ia în calcul numărul de pagini vizualizate și nu numărul vizitatorilor unici.

Huffington Post scrie că, în orice caz, un lucru e cert: Internet Explorer pierde teren în fața browserelor concurente și va fi, până la urmă, detronat definitiv.

Huffington Post face și un clasament al țărilor cu cea mai mare viteză a internetului, care plasează România pe locul 9, cu o viteză medie de 6,4 Mb/s. Pe primele poziții se află Coreea de Sud (locul 1), Japonia (locul 2) și Hong Kong (locul 3).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase