• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Google, scandal cu Comisia Federală de Comunicații din SUA. Ce mai „colectează” mașinile Google Street View în afară de fotografii

Google, scandal cu Comisia Federală de Comunicații din SUA. Ce mai „colectează” mașinile Google Street View în afară de fotografii
Scandalul dintre Google și Comisia Federală de Comunicații (FCC) din SUA continuă, la doi ani de la începutul anchetei în cazul „Wi-Spy", scrie Politico.com.

Scandalul dintre Google și Comisia Federală de Comunicații (FCC) din SUA continuă, la doi ani de la începutul anchetei în cazul „Wi-Spy”, scrie Politico.com.

În respectivul caz, Google este anchetată de FCC pentru că mașinile care fac fotografii pentru site-ul Google Street View ar fi colectat, prin rețelele Wi-Fi nesecurizate, date confidențiale ale utilizatorilor, printre care adrese de e-mail sau istoria browserelor lor. Din acest motiv, cazul a fost poreclit „Wi-Spy”, o combinație între „wi-fi” și cuvântul „spy” (spion).

FCC acuză Google că a obstrucționat investigația, în timp ce gigantul IT spune că Departamentul de Justiție din SUA a judecat deja cazul și a decis să nu pedepsească în niciun fel compania.

La începutul lui aprilie, reprezentanții FCC au declarat că Google a împiedicat în mod deliberat desfășurarea anchetei, motiv pentru care gigantul IT trebuie amendat cu 25.000 de dolari.

Google a reacționat dur, spunând că FCC nu a colaborat cu ei pe perioada anchetei, existând două perioade, una de 83 de zile și alta de 52 de zile, în care niciun reprezentant al agenției guvernamentale nu i-a contactat.

Inchide