Green Book, premiul OSCAR pentru cel mai bun film. Culorile vii și nuanțele metalice au dominat COVORUL ROȘU

Publicat: 25/02/2019, 10:39
Actualizat: 25/03/2019, 19:16

„Green Book”, de Peter Farrelly, a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câștigat și Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar și trofeul Sindicatului producătorilor americani.

Un film „road trip” a cărui acțiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, „Green Book”, cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) și cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie și Peter Farrelly.

Nominalizat în cinci categorii, „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer și Dexter Fletcher, a primit cele mai multe trofee la galaOscar2019, patru, printre care și cel pentru cel mai bun actor în rol principal, Rami Malek. „Bohemian Rhapsody” a devenit, în decembrie 2018, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, după ce a depășit pragul de 600 de milioane de dolari, la mai puțin de două luni de la lansare. Producția care urmărește cariera trupei britanice Queen a fost lansată pe 18 octombrie 2018, având parte de cronici amestecate, dar a fost lăudată interpretarea lui Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury. De altfel, în ianuarie, filmul a primit premiul Globul de Aur pentru cea mai bună dramă, dar și pe cel pentru cel mai bun rol principal masculin.

„Green Book”, de Peter Farrelly, cu cinci nominalizări, „Black Panther”, de Ryan Coogler, cu șapte nominalizări, și „Roma”, de Alfonso Cuaron, cu zece nominalizări, au primit fiecare câte trei trofeeOscar.

Astfel, Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru lungmetrajul „Roma”, prima producție a platformei Netflix nominalizată la categoria „cel mai bun film”. Totodată, drama în alb și negru cu tentă autobiografică a lui Alfonso Cuaron a primit premiulOscarpentru cel mai bun film străin.

După unOscarprimit în 2017, pentru rolul din „Moonlight”, de Barry Jenkins, Ali a devenit anul acesta al doilea actor premiat cel mai repede cu un al doilea trofeu al Academiei americane, după Tom Hanks (în 1993, pentru „Forest Gump”, și în 1994, pentru „Philadelphia”).

Anul acesta au mai fost nominalizate la premiulOscarpentru cel mai bun film „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”,”The Favourite”, „Roma”, „A Star Is Born” și „Vice”.

Lungmetrajul de epocă „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, care, ca și „Roma”, conducea, cu zece selecții, în topul nominalizărilor, a primit un singur premiuOscar, cel pentru cel mai bun rol principal feminin, atribuit Oliviei Colman. O câștigătoare surpriză, pentru unii specialiști, de vreme ce favorita în această cursă era Glenn Close, nominalizată pentru rolul din „The Wife”.

Anul acesta, pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât și la cel pentru cel mai bun film, în calitate de producător, fiind doar al șaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanță, după Jordan Peele, John Singleton, Lee Daniels, Steve McQueen și Barry Jenkins. El a concurat laOscaruri cu filmul „BlacKkKlansman”, care a primit șase nominalizări, dar a câștigat un singur trofeu, cel pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Hannah Beachler a devenit prima femeie de culoare premiată cuOscarpentru scenografie, cea a lungmetrajului „Black Panther”, care a mai primit și trofeele pentru cea mai bună coloană sonoră și cele mai bune costume.

Ediția de anul acesta a galeiOscara avut loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei au fost prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Prezentăm mai jos lista completă a câștigătorilor celei de-a 91-a ediții a premiilor Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles:

Cel mai bun film: „Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

Cea mai bună actriță în rol principal: Olivia Colman („The Favourite”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Regina King – „If Beale Street Could Talk”

Cel mai bun film străin: Mexic – „Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animație: „Spider-Man: Into the Spiderverse

Cea mai bună scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart – „Black Panther”

Cel mai bun scenariu adaptat: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee – „BlacKkKlansman”

Cel mai bun scenariu original: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly – „Green Book”

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuaron – „Roma”

Cel mai bun montaj: John Ottman – „Bohemian Rhapsody”

Cea mai bună coloană sonoră: Ludwig Goransson – „Black Panther”

Cel mai bun cântec: „Shallow” din „A Star Is Born” – muzică și versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt

Cel mai bun montaj de sunet: John Warhurst și Nina Hartstone – „Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun mixaj de sunet: Paul Massey, Tim Cavagin și John Casali – „Bohemian Rhapsody”

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles și J.D. Schwalm – „First Man”

Cele mai bune costume: Ruth Carter – „Black Panther”

Cel mai bun machiaj: Greg Cannom, Kate Biscoe și Patricia Dehaney – „Vice”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bao”

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: „Skin”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence”

Culorile vii, tari, clasicele nuanțe metalice – auriu și argintiu – și stilul glam rock al anilor 1970 au dominat ținutele vedetelor care au pășit pe covorul roșu la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Alegerile în materie de modă de pe covorul roșu de la gala Oscar 2019 au fost în contradicție cu cele din anii trecuți, când au dominat ținutele nude și negre.

Stilul glam rock a fost reprezentat din plin de regizorul Spike Lee, cu un costum violet, de la Ozwald Boateng, un colier cu diamante decorat cu simbolul cântărețului Prince și o pereche de pantofi sport aurii.

#SpikeLee is the man!!! pic.twitter.com/Ai7ik8AClq

— uoıʇɐu¯ɟıɐɹ (@raif_nation) February 25, 2019

Iar Awkwafina, starul filmului „Crazy Rich Asians”, a ales un costum cu pantaloni, strălucitor, în nuanța liliacului, de la DSquared2.

Now THIS is a moment. @awkwafina, you win. You win everything #Oscars pic.twitter.com/bGcdBucGZK

— The Kit (@TheKit) February 24, 2019

Prima câștigătoare a serii, pentru rolul secundar din „If Beale Street Could Talk”, Regina King, a sosit pe covorul roșu într-o rochie albă foarte elegantă, cu trenă și șliț adânc, de la Oscar de la Renta.

Marina de Tavira („Roma”) a avut o apariție uimitoare într-o ținută din tul roșu cu volane, de la J. Mendel.

Angela Bassett a ales o rochie roz din satin cu o mânecă uriașă, de la Reem Acra.

Rozul a fost, de altfel, o culoare preferată anul acesta și s-a regăsit în ținutele alese de Helen Mirren, în Schiaparelli, Gemma Chan, în Valentino, dar și Jason Momoa, într-un sacou care a fost creat de regretatul Karl Lagerfeld, și actrița Maya Rudolph, în Tom & Lorenzo.

Starul serialului „Pose” și laureatul premiilor Tony Billy Porter a fost printre primii care au sosit pe covorul roșu, într-o rochie-smoching neagră, din catifea, foarte elegantă, de la Christian Siriano.

Billy Porter won the Oscars red carpet before it even began: https://t.co/QsSIAVVMzY pic.twitter.com/qrZdl8Bbnb

— The New Yorker (@NewYorker) February 25, 2019

Tot un smoching negru, la care a asortat bocanci, a ales și actrița din „Eighth Grade”, Elsie Fisher,

Laureata premiului Oscar pentru cel mai bun rol secundar de anul trecut, Allison Janney, a ales o rochie din catifea în aceeași nuanță.

Allison Janney wore a custom #PamellaRoland tuxedo gown to the #Oscars. She accessorized with #Chopard jewelry & a #RogerVivier clutch. #Oscars2019 pic.twitter.com/9Go5g0MBKI

— The Fashion Court (@TheFashionCourt) February 25, 2019

O rochie neagră, de la Alexander McQueen, cu mănuși lungi în aceeași nuanță, a ales și Lady Gaga, nominalizată anul acesta pentru rolul din „A Star is Born” și premiată cu un Oscar pentru piesa „Shallow”.

lady gaga everybody. pic.twitter.com/C8523HJh81

— 𝓃 (@kordeivibing) February 25, 2019

Pentru nuanțe metalice au optat staruri precum Emilia Clarke („Game of Thrones”) – o rochie strălucitoare, fără bretele, de culoarea lavandei.

Glenn Close („The Wife”) a ales o rochie aurie de la Carolina Herrera, cu o trenă imensă, care cântărea 19 kilograme, potrivit propriilor declarații,

Amy Adams („Vice”), a ales o rochie albă, fără bretele, ornamentată cu argintiu.

Best-dressed at the Oscars: Charlize Theron, Brie Larson, Amy Adams andmore https://t.co/NeO7TSY2DX pic.twitter.com/5gGLApgooT

— HEDGELy 📰 (@Hedgely) February 25, 2019

Brie Larson, s-a prezentat într-o rochie argintie, sculpturală, marca Celine

Brie Larson https://t.co/9ZkHYKiyCv pic.twitter.com/4j4xMKma0I

— Beautiful Hollywood (@Hollyantra) February 25, 2019

Emma Stone, a ales o rochie metalică în nuanța cuprului, de la Louis Vuitton.

Sono di parte, per me Emma Stone è sempre bellissima però, diciamolo, maledetto Louis Vuitton. #oscars pic.twitter.com/KxQU5FlDtP

— Roberta (@robbirorro) February 25, 2019

Argintiu și nude au fost și alegerile din ținuta Amandlei Stenberg (Miu Miu), starul dramei „The Hate U Give”, iar Jennifer Lopez a strălucit la propriu în rochia cu mâneci lungi pentru care a optat, de la Tom Ford.

Beautiful @jlo 😍 (part 3)#jlo #jlovers #jenniferlopez #oscars https://t.co/dsu0rGP5XL pic.twitter.com/tCPmxaYkYv

— Jennifer Lopez Spain (@JLoSpainNET) February 25, 2019

O rochie aurie foarte elegantă a fost și cea aleasă de actrița Danai Gurira, star al filmului „Black Panther”.

Danai Gurira won the red carpet for me 😍😍😍I haven”t enjoyed Oscar in a long time but tonight I did bc of #blackpanther 🌟🌟🌟🌟🌟❤️❤️❤️ pic.twitter.com/FJUdX0q4Pf

— nazim my son (@rahifaissa) February 25, 2019

Constance Wu („Crazy Rich Asians”) s-a alăturat tendinței culorilor vibrante cu o rochie uimitoare, din voal, în nuanța galben canar, de la Versace,

📷 Constance at the 91st Annual Academy Awards | https://t.co/jjNUgPST7E @ConstanceWu #AcademyAwards pic.twitter.com/USBUXa08Th

— Constance Wu Fan (@ConstanceWuCom) February 25, 2019

Charlize Theron, de data aceasta brunetă, a avut o ținută bleu cu trenă, de la Dior Couture.

O rochie din voal bleu, cu fustă amplă, a ales Yalitza Aparicio, nominalizată anul acesta pentru rolul din filmul „Roma”.

Actrița australiană Danielle McDonald, care joacă alături de Jennifer Aniston în producția Netflix „Dumplin””, a fost o apariție foarte elegantă în roșu.

Danielle McDonald en un favorecedor rojo de tul. pic.twitter.com/HUNEmOrbMw

— Quimbat (@quimbat) February 24, 2019

Ținute roșii au ales și Hannah Beachler, prima femeie de culoare premiată cu Oscar pentru scenografie – „Black Panther” -, Jennifer Hudson și Sarah Paulson, în Brandon Maxwell.

Yaaaaaaas!!!🔥Congratulations to Hannah Beachler on her historic win in production design for #BlackPanther. She is the first African-American to be nominated and win anOscarin production design!!🎊🎉#Oscars#CertifiedStar #BlackPanther #Oscars2019#HannahBeachler pic.twitter.com/oadBp4FgnH

— ANYIKO PUBLIC RELATIONS (@anyikopr) February 25, 2019

O altă tendință pentru starurile feminine pe covorul roșu de la Oscar 2019 a fost reprezentată de pantaloni, pentru care a optat și nominalizata Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?”), dar și vedeta de televiziune Amy Poehler, într-un costum Alberta Ferretti.

Amy Poehler, Tina Fey, Maya Rudolph rock Oscars opening despite no host https://t.co/JoVnQSApZN pic.twitter.com/d1aZnOwW4S

— KGW News (@KGWNews) February 25, 2019

Printre starurile care nu au încântat ochii criticilor de modă s-au numărat Linda Cardellini, care a jucat în filmul premiat cu Oscar „Green Book”. Aceasta a apărut pe covorul roșu într-o rochie roz din tul, de la Schiaparelli, ce îmbina două tendințe nefericite, fusta cu partea din față mai scurtă și volanele, plus un decolteu foarte adânc.

Oscars 2019: The worst-dressed stars including Linda Cardellini, Emma Stone, RachelWeisz https://t.co/yipnVUSOu2 pic.twitter.com/n7doALUn1y

— Lindsay Walmsley (@lindsaywalms) February 25, 2019

O alegere la fel de neinspirată au avut și starul country proaspăt premiată cu patru Grammy Kacey Musgraves, o rochie din tul roz cu aceleași volane, de la Giambattista Valli, dar și nominalizata la Oscar Rachel Weisz („The Favourite”), într-o ținută roșie de la Givenchy Couture, care în partea superioară includea o capă lucioasă similară hainelor de ploaie, precum și premiata cu Oscar Olivia Colman („The Favourite”).

Kacey Musgraves no red carpet do #Oscars.
(📸: Neilson Bernard & Jeff Kravitz | Getty Images) pic.twitter.com/8oGk9wv6HH

— Media Kacey Musgraves BR (@kaceymedia) February 24, 2019

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier...
Schimbări pe piața imobiliară. Investițiile, reglementate printr-o lege nouă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...