Harta care arată în ce țări homosexualitatea este încă ilegală. Opt dintre ele o pedepsesc cu moartea

Harta care arată în ce țări homosexualitatea este încă ilegală. Opt dintre ele o pedepsesc cu moartea
Publicat: 12/03/2017, 17:13
Homosexualitatea este scoasă în afara legii de 75 de state ale lumii, iar în opt dintre acestea – inclusiv Nigeria, Sudan, Somalia, Arabia Saudiă și Iran – „infractorii” pot să primească pedeapsa cu moartea. Pedepsele mai „ușoare” sunt biciuirea publică și închisoarea.
Țările marcate cu roșu sunt acelea în care activitatea homosexuală este ilegală, iar cele cu portocaliu ilustrează statele în care sunt interzise relațiile între bărbați. Cele marcate cu negru îi condamnă pe gay la moarte.
Mai departe, acolo unde țara este marcată cu verde, precum Rusia, Lituania și Iordan, homosexualitatea este, teoretic, legală, dar acționează „propagarea homosexualității” rămâne interzisă. În total, peste 40% din populația lumii locuiește în zone în care homosexualii pot fi persecutați pentru orientarea lor, iar peste 400 de milioane stau într-o țară în care să fii gay îți poate atrage pedeapsa capitală.
Din 1990, 40 de state au dezincriminat homosexualitatea, iar acum mai mult de 60 de țări protejează prin lege persoanele LGBT, 15 recunoscând și căsătoriile între doi oameni de același sex.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase