„Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri” se menține pe primul loc în box office-ul nord-american – TRAILER

Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri se menține pe primul loc în box office-ul nord-american - TRAILER
Publicat: 05/01/2015, 09:54

Potrivit cifrelor publicate de boxofficemojo.com., superproducția regizată de Peter Jackson a generat încasări de 21,91 de milioane de dolari de vineri până duminică. În cele trei săptămâni de proiecții, acest film a vândut bilete în valoare de 722,867 de milioane de dolari pe plan mondial.

Filmul „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies”, regizat de Peter Jackson, cu Martin Freeman, Ian McKellen și Benedict Cumberbatch, încheie povestea lui Bilbo, Thorin și a gnomilor. Eroii, care l-au trezit pe Smaug din culcușul său din Erebor se vor lupta acum cu acesta, în speranța că vor distruge răul pentru totdeauna. Gandalf descoperă însă ceva și mai înfricoșător în Dol Guldur. Filmele din trilogia „Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acțiunea din „Stăpânul Inelelor”.

Pe locul al doilea s-a clasat musicalul „În inima pădurii/ Into the Woods”, care a obținut încasări de 19 milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare. Regizat de Rob Marshall, acest film, care reprezintă o adaptare a celebrului musical omonim pus în scenă pe Broadway de Stephen Sondheim, aduce pe marele ecran o notă întunecată poveștilor și basmelor copilăriei, cu ajutorul actorilor Meryl Streep, Johnny Depp și Emily Blunt.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american s-a aflat filmul „De neînvins/ Unbroken”, cel de-al doilea lungmetraj regizat de actrița Angelina Jolie. Inspirat din povestea reală a maratonistului american Louis Zamperini, care a devenit prizonier într-un lagăr japonez în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, acest film a generat încasări de 18,35 de milioane de dolari în cinematografele nord-americane.

Pelicula horror „The Woman in Black 2: Angel of Death” a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 15,14 milioane de dolari, de vineri până duminică. Filmul regizat de Tom Harper îi are în distribuție pe Jeremy Irvine, Helen McCrory și Adrian Rawlins, iar povestea are loc la 40 de ani după evenimentele sumbre din reședința Eel Marsh. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un grup de copii este trimis aici pentru a se adăposti de bombardamente, dar ceva mai poate mai periculos decât bombele se trezește la viață în conac.

Comedia de familie „O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului/ Night at the Museum: Secret of the Tomb”, regizată de Shawn Levy, s-a clasat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 14,45 milioane de dolari, în al treilea weekend de difuzare. Pelicula îi are în rolurile principale pe Ben Stiller și Robin Williams, acesta fiind ultimul film în care apare Williams, care a murit în luna august. Protagonistul, Larry Daley, călătorește în jurul lumii și aduce lângă el noi personaje, alături de cele deja cunoscute, în încercarea sa de a salva magia de la dispariție.

Comedia muzicală „Annie”, regizată de Will Gluck, a coborât o poziție, până pe locul al șaselea în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 11,4 milioane de dolari, de vineri până duminică. Cu Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Cameron Diaz și Jamie Foxx în distribuție, Annie, personajul legendar, aflat în căutarea familiei sale, care a inspirat generații întregi, revine pe marele ecran într-o viziune contemporană, în comedia produsă de Columbia Pictures.

Filmul „The Imitation Game: Jocul codurilor/ The Imitation Game”, ce prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reușit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria țară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al șaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 8,11 milioane de dolari.

În cea de-a șaptea săptămână de proiecții, filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea I”, al treilea din franciza de succes „Hunger Games”, s-a clasat pe locul al optulea, cu încasări de 7,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei și devine un simbol al speranțelor oamenilor din ținutul Panem, populație aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Katniss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului anterior, va reapărea într-o postură neașteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence și îi are în distribuție pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar și pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Locul al nouălea a revenit lungmetrajului „The Gambler”, un film cu Mark Wahlberg și celebra Jessica Lange, care aduce pe marele ecran povestea unui profesor de literatură care ajunge să facă datorii mari din cauza dependenței sale de jocurile de noroc. Acest film, regizat de Rupert Wyatt, a generat încasări de 6,3 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite și Canada, în al doilea weekend de difuzare.

Filmul de desene animate „Cei 6 super eroi/ Big Hero 6”, produs de Marvel Studios și Walt Disney și regizat de Don Hall și Chris Williams, a ocupat locul al zecelea, cu încasări de 4,81 milioane de dolari în al nouălea weekend de difuzare. Animația prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, și un robot uriaș gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizați, luptă pentru apărarea orașului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului