Hugh Grant, despăgubit de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice ilegale

Hugh Grant, despăgubit de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice ilegale
Publicat: 23/12/2012, 16:17
Actualizat: 03/08/2014, 20:28

Actorul britanic Hugh Grant va fi despăgubit cu „o sumă de bani considerabilă” de grupul de presă condus de magnatul Rupert Murdoch, în urma scandalului interceptărilor telefonice ilegale practicate de tabloidul News of the World, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut de către avocatul lui Hugh Grant, vineri, fără a fi menționată suma exactă pe care actorul o primește în urma acestei înțelegeri. Hugh Grant, un critic înverșunat al presei de tip tabloid, va dona banii asociației Hacked Off, care se ocupă de monitorizarea bunelor practici în media.

„Hugh Grant a ajuns astăzi la o înțelegere în ceea ce privește cererile sale anterioare de daune, în urma activităților ilegale ale jurnaliștilor News of the World și ale altor jurnaliști de-a lungul multor ani”, potrivit declarației avocatului lui Hugh Grant.

Actorul Hugh Grant a fost martor în procesul care a fost implicat tabloidul News of the World, în noiembrie 2011. Grant a fost una dintre vedetele care au acționat în justiție filiala britanică a News Corp, grup deținut de magnatul Rupert Murdoch.

„Am ajuns la o înțelegere cu NI (News International), toți banii și mai mult decât atât vor fi virați în conturile Hacked Off. La timp pentru Crăciun, Rupert”, a scris, vineri, Hugh Grant pe contul său de Twitter.

Pe de altă parte, filiala britanică a grupului News Corp., care publica tabloidul News of the World, închis în iulie 2011, a despăgubit până în prezent câteva zeci de persoane care au depus plângere în acest scandal al interceptărilor telefonice.

Astfel, actorul Jude Law și fostul vicepremier laburist John Prescott se numără printre victimele interceptărilor telefonice realizate de tabloidul News of the World care au fost despăgubite, în prima parte a acestui an.

De asemenea, fosta soție a actorului Jude Law, Sadie Frost, fotbalistul echipei Chelsea Ashley Cole și cântăreața australiană Danni Minogue fac parte dintre celebritățile care au fost despăgubite.

Jude Law a primit despăgubiri de 130.000 de lire sterline (156.000 de euro), Sadie Frost a primit 50.000 lire sterline (60.000 de euro), deputatul laburist Chris Bryant a primit 30.000 de lire sterline (36.000 de euro). Suma plătită fotbalistului Ashley Cole nu a fost făcută publică.

Până acum, cea mai mare despăgubire a fost plătită familiei lui Milly Dowler, o tânără asasinată, care a primit 2 milioane de lire sterline (2,3 milioane de euro). Descoperirea faptului că mesageria telefonică a lui Milly Dowler a fost piratată de jurnaliști de la News of the World l-a determinat pe Rupert Murdoch să închidă acest tabloid duminical, în iulie 2011.

Un fond de indemnizare a fost înființat de grupul News Corp. cu scopul de a evita demararea unor procese civile costisitoare, care ar putea afecta și mai mult imaginea imperiului media deținut de Rupert Murdoch.

În paralel cu această procedură judiciară, o anchetă a poliției britanice se află în desfășurare, vizând interceptările telefonice ilegale.

News Corporation și News International sunt în mijlocul unui scandal privind interceptări telefonice ilegale, care a început în Marea Britanie, dar se pare că are ramificații și în Statele Unite ale Americii.

Potrivit poliției britanice, publicația News of the World, deținută de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenți asasinați. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.

Închiderea publicației News of the World (NOTW), cu o istorie de 168 de ani, în care a reușit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.

Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnaliști, reținerea unui corespondent la Casa Regală și a unui detectiv privat, și de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În acest an, poliția britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărându-se Coulson, dar și Rebekah Brooks, fosta directoare a News International – divizia britanică a News Corp. – și fost redactor-șef al NOTW, însă cei mai mulți au fost eliberați pe cauțiune.

Se știe că telefoanele a sute, chiar mii de personalități – membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema și sportive – au fost ascultate de jurnaliști.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Câți turiști au ales litoralul românesc de 1 Mai și Paște?