Imagini nemaivăzute din Antarctica. GALERIE FOTO

Publicat: 06/05/2012, 13:06
Actualizat: 06/05/2012, 13:06

Sub un cer lipsit de nori, tărâmul înghețat din Antarctica oferă o priveliște impresionantă. Însă aceste imagini uimitoare nu au fost surprise de oameni ci de mașinării.

Stațiile meteo răspândite de-a lungul peninsulei, conectate la sateliți, sunt cele care surprind fotografii cu această lume mai puțin accesibilă nouă. Daily Mail publică o serie de imagini realizate de curând într-o zonă îndepărtată din Antarctica.

Fotografiile au fost făcute de una dintre stațiile sistemului AMIGOS (Automated Met-Ice-Geophysics Observation System), care are ca scop cartografierea mișcărilor blocurilor de gheață, produse pe fondul încălzirii climatice.

Prin studierea fotografiilor, specialiștii vor să descopere eventualele rămășițe ale blocului de gheață Larsen B, care s-a desprins în anul 2002 și a plutit până la dezintegrare vreme de 35 de zile. Gheața ajunsă în oceane poate crește nivelul acestora până la cote alarmante.Totuși, există și zone unde gheața nu suferă modificări majore, semn că efectele încălzirii globale sunt neprevăzute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase