Imagini uluitoare din deșertul Sahara. Se întâmplă pentru a treia oară în 40 de ani

Imagini uluitoare din deșertul Sahara. Se întâmplă pentru a treia oară în 40 de ani
Publicat: 09/01/2018, 08:42

Este pentru a treia oară în 37 de ani când orașul Ain Sefra din Algeria își vede dunele de nisip din deșert acoperite cu zăpadă.

Fulgii de nea au început să cadă la primele ore ale dimineții, duminică, așezându-se imediat pe nisip, iar dunele au fost acoperite cu un strat consistent de zăpadă.

Minunea naturii a fost surprinsă de fotograful Karim Bouchetata, care a declarat pentru Daily Mail că a fost extrem de surprins să se trezească dimineața și să vadă totul alb. Stratul de zăpadă a început să se topească abia după amiază, în jurul orei 17:00.

În 2016, în același oraș, a început să ningă la scurt timp după Crăciun, iar zăpada a provocat haos în rândul locuitorilor, care s-au speriat de alunecuș și îngheț.

Episodul s-a repetat în ianuarie 2017 când zăpada a făcut deliciul copiilor, aceștia construint oameni de zăpadă și chiar dându-se cu săniuța pe dunele de nisip.

Înainte de 2016 și 2017, fulgii de nea fuseseră văzuți ultima dată în deșert în 1979, în luna februarie, atunci când furtuna de zăpadă a durat doar o jumătate de oră.