În culise la RUMENO, un film despre oameni care „trăiesc separat, dar sunt cumva împreună”

Redactor:
Adriana Stanca
În culise la RUMENO, un film despre oameni care „trăiesc separat, dar sunt cumva împreună”
Cătălin Mitulescu a încheiat recent filmările din România pentru producția „Rumeno".

Regizorul Cătălin Mitulescu a încheiat recent filmările din România pentru producția „Rumeno”, cel de-al treilea lungmetraj din cariera sa. Echipa va merge însă și în Italia câteva zile pentru realizarea unor secvențe, după care filmul va intra la montaj.

„Rumeno” spune povestea lui Radu (Alexandru Potocean), un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. Aici o găsește însă pe Monica (Ada Condeescu), soția lui, total schimbată, iar copilul lor, Luca, pare să fi crescut mai mult decât se aștepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească, dar timpul petrecut separat se dovedește a le fi dușamn.

„Monica (…) a avut o poveste de dragoste foarte frumoasă, puternică, a fost foarte îndrăgostită de iubitul ei”, a povestit Ada Condeescu pentru gândul. „În momentul acesta e așa un timing important pentru ea. Cumva trebuie să facă o alegere, e în momentul în care trebuie să decidă ce face mai departe. Înăuntrul ei simte că trebuie să se rupă cumva de lumea asta, că trebuie să facă mai mult pentru ea și pentru copilul ei și, dincolo de asta, din păcate, relația s-a înstrăinat și s-a îndepărtat de Radu”, a adăugat actrița.

„Am fost tot timpul fascinat de situațiile acestea în care doi oameni trăiesc separat și trece timpul…”, explicat regizorul Cătălin Mitulescu pentru gândul. „Și sunt împreună cumva, dar unul e în Dubai, altul în România, unul lucrează nu știu unde, au și un copil care e și el nu știu unde, și trec așa ani de zile și ei sunt împreună, de fapt. Iar la un moment dat unul dintre ei pune o întrebare sau nu mai răspunde la telefon și se întâlnesc și încearcă să rezolve situația aceasta”, a continuat el.

Filmul beneficiază de sprijinul financiar al Centrului Național al Cinematografiei – 1.520.400 lei – și este cel unul dintre 15 proiecte europene selectate în prima ediție a „European Gap Financing Co-Production Market” din cadrul Venice Film Market. Lansarea producției în cinematografe este programată pentru începtul anului 2015.

„Rumeno” este cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorală a lui Cătălin Mitulescu. Primul său film, „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, a fost prezentat la Cannes, actrița Dorotheea Petre fiind recompensată cu Premiul „Un certain regard” pentru cea mai bună interpretare. „Loveboy”, realizat în 2011, a fost selectat în secțiunea „Un certain regard” la Cannes și în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unde actrița Ada Condeescu a fost distinsă cu trofeul „Heart of Sarajevo”.

(Adriana Stanca, Miruna Ionescu)

 

Inchide