În fiecare zi, acest bărbat merge pe jos peste 30 de kilometri până la locul de muncă. Ce reacție a stârnit în rândul comunității

În fiecare zi, acest bărbat merge pe jos peste 30 de kilometri până la locul de muncă. Ce reacție a stârnit în rândul comunității
Publicat: 03/02/2015, 17:21

Din cauza faptului că autobuzele nu circulă pe o distanță atât de lungă, între casa lui James Robertson din Detroit și locul său de muncă din Rochester Hills, acesta circulă pe jos, cinci zile pe săptămână. Povestea lui a inspirat sute de oameni să doneze bani pentru a-i cumpăra bărbatului o mașină, scrie independent.co.uk.

Robertson a declarat că este uimit de atenția care i se acordă și de generozitatea celor din jur, care s-au oferit să-i dea o mașină.

„Vorbiți serios?”, l-a întrebat bărbatul pe un reporter, care l-a anunțat că semenii săi vor să-l ajute. Un dealership din Downrider s-a oferit să-i doneze lui James un Chevrolet Cruz sau Sonic, ambele modele fiind fabricate în 2014. „Rămâne la alegerea lui”, a declarat Angela Osborne, specialist în customer service la Rodgers Chevrolet din Woodhaven.

„Suntem impresionați de ambiția lui”, a mărturisit Osborne. Managerul de vânzări Darwin Filey a citit povestea lui Robertson. „Când am văzut povestea, mi-am zis „wow”. Oamenii s-au mobilizat. Apoi am sunat la șeful meu și, după ce a citit povestea, a spus că trebuie să facem ceva”.

Potrivit lui Osborne, Robertson ar trebui să plătească impozitul la mașină, care ajunge la 900 de dolari. „Nu am mai făcut așa ceva”, a declarat Filey. „Am mai avut cazuri, dar nimic de o asemenea magnitudine”, a spus Filey, care lucrează de mulți ani la reprezentanța auto.

Între timp, americanul merge peste 30 de km pe zi la muncă și a spus că nici măcar furtuna de zăpadă nu-l poate ține acasă. Honda sa veche l-a lăsat în 2005 și a fost nevoit să circule pe jos până la jobul său dintr-o turnătorie, unde lucrează opt ore pe zi. Cât despre posibilitatea implementării unui program federal, prin care să fie extins sistemul de transport în comun din Detroit, pentru a-i furniza lui Robertson un microbuz, angajatul este rezervat: „Aș prefera să introducă un autobuz care să circule 24 de ore pe zi, nu un microbuz pentru mine. Orașul are nevoie de un mijloc de transport care să meargă non stop. Primarul știe acest lucru”.

Costul asigurării unei mașini ajunge în Detroit la 5.000 de dolari pe an (cel mai ridicat din SUA). „Aș putea să plătesc asigurarea”, a declarat Robertson. „S-ar putea să fie greu, dar tatăl meu mi-a zis că vremurile dificile trec, în timp ce oamenii puternici rămân”.

Bancherul Blake Pollock de la banca UBS, care s-a împrietenit cu Robertson în timp ce îl lua cu mașina pe timp de iarnă, este precaut cu privire la donația făcută de comunitate: „Nu este o soluție să-i dăm cheile de la mașină lui James sau să-i umplem buzunarele cu bani. Trebuie însă să-l sprijinim”,a spus Pollock. „Cred că ar trebui să-l ajutăm să aibă grijă de acești bani. O să discut cu el despre asta”, a declarat Robertson.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?