În iernile cu multă zăpadă, CAPRELE NEGRE se deplasează în zone mai joase pentru a se hrăni. Imagini RARE surprinse de ROMSILVA

Redactor:
Laura Cojocaru
În iernile cu multă zăpadă, CAPRELE NEGRE se deplasează în zone mai joase pentru a se hrăni. Imagini RARE surprinse de ROMSILVA
VIDEO: În iernile grele, cu multă zăpadă, caprele negre coboară în zone mai joase. Imagini rare publicate de ROMSILVA

Specialiștii Romsilva au postat pe Facebook imagini în care mai multe capre negre se hrănesc în Parcul Național din Piatra Craiului.

„Imagini extraordinare cu mai multe capre negre hrănindu-se iarna, în condiții dificile, în Parcul Național din Piatra Craiului.

În iernile grele, cu multă zăpadă, caprele negre coboară în zone mai joase, unde preferă versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special de râși.

Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid.

Râșii atacă de obicei caprele negre când acestea se aventurează în zonele inferioare ale văilor, unde stratul gros de zăpadă le îngreunează deplasarea. Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii. România are o populație estimate la aproximativ 7.000 de capre negre.”, scrie ROMSILVA.

 

Foto: Hepta

Inchide