În urmă cu 35 de ani, Emanuela nu a mai ajuns acasă după o lecție de flaut. Papa Francisc, ACUZAT că ascunde adevărul în cazul dispariției BIZARE a unei adolescente

În urmă cu 35 de ani, Emanuela nu a mai ajuns acasă după o lecție de flaut. Papa Francisc, ACUZAT că ascunde adevărul în cazul dispariției BIZARE a unei adolescente
Publicat: 05/11/2018, 12:04

Timp de peste trei decenii, italienii au fost fascinați de cazul dispariției Emanuelei Orlandi, fiica de 15 ani a unui angajat al Vaticanului. Adolescenta a dispărut fără urmă după ce a participat la o lecție de muzică la Roma, scrie thisisinsider.com.

De-a lungul anilor, s-a vehiculat că tânăra ar fi fost ucisă de mafia italiană și alte informații au condus spre o posibilă tentativă de asasinat a Papei Ioan Paul al II-lea.

Chiar dacă nu există o legătură clară între rămășițele găsite luni și dispariția Emanuelei, cel puțin până acum, presa din „Cizmă” a corelat cazurile și a vorbit despre o „descoperire”.

Emanuela Orlandi a dispărut în data de 22 iunie a anului 1983

Emanuela Orlandi era al patrulea din cei cinci copii ai lui Ercole și Maria Orlandi. Tatăl ei lucra ca funcționar la Vatican și organiza audiențele papale, scrie HuffPost Italy. La momentul dispariției misterioase, fata terminase anul doi de liceu.

În 22 iunie 1983, Emanuela a părăsit apartamentul familiei sale din Vatican, mergând spre complexul Sant’Apollinare din Roma, pentru o lecție de flaut.

În drum spre lecție, un bărbat într-un BMW verde a oprit-o pe stradă și i-a oferit bani pentru a vinde produse cosmetice Avon. Incidentul a tulburat-o pe fată, scrie The Spectator, iar aceasta a sunat-o pe sora ei, care i-a zis să discute cu părinții.

La lecția respectivă, Emanuela nu a fost atentă și profesorul i-a cerut să părăsească mai devreme sala, în jur de 18:50 seara. Prietenii au văzut-o în autobuz, în drum spre casă, cum discuta cu o femeie roșcată. Adolescenta nu a mai ajuns acasă.

La trei zile de la dispariție, familia a primit telefoane suspecte

După dispariția fetei, familia Orlandi a primit numeroase apeluri cu diverse ponturi despre soarta acesteia. Primul a fost un bărbat pe nume Pierluigi, care a susținut că prietena lui a văzut o fată cu semnalmentele Emanuelei care cânta la flaut în Campo dei Fiori, sub numele de Barbara și care vindea cosmetice.

Un alt bărbat, Mario, a invocat o poveste similară. Familia a fost „bombardată” cu sute de farse și mesaje criptate despre fiica lor, dar niciunul nu a dus nicăieri.

Papa Ioan Paul al II-lea a cerut ca fata să revină la familie

Sperând că va rezolva situația, Papa s-a implicat în caz în 3 iulie 1983, cerând ca fata să fie eliberată, după o slujbă publică: „Sunt aproape de familia Orlandi”, a spus Papa, care a vorbit de opt ori despre cazul fetei dispărute fără urmă.

La scurt timp, un grup a cerut eliberarea celui care a încercat să-l asasineze pe Papa

La două zile după ce Papa a vorbit despre dispariția Emanuelei, cineva a sunat la familia Orlandi și la Vatican, spunând că dorește eliberarea lui Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat să-l omoare pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981.

Autoritățile l-au supranumit pe individ L’Americano, din cauza accentului. Bărbatul i-a condus pe polițiști spre o fotocopie a legitimație de înscriere a Emanuelei la cursul muzical și a trimis o scrisoare care conținea fotocopii ale partiturilor pe care fata le studia la vremea respectivă. Din data de 27 octombrie 1983, Americanul nu a mai dat niciun semn.

Scrisori similare au fost trimise de alte grupuri, care susțineau că au răpit-o pe Emanuale și ar fi eliberat-o în schimbul lui Agca. Autoritățile nu au dat curs cererii și Agca a fost eliberat de abia în 2006, după ce a fost grațiat de la o pedeapsa cu închisoare pe viață.

Rămășițele găsite luni deschid imaginația jurnaliștilor și nu numai

Oasele au fost găsite de patru muncitori care reparau o podea distrusă de inundații, în anexa unei ambasade (denumită acum Nunciature), unde locuia aievea un îngrijitor. Rezultatele testelor criminalistice vor fi disponibile în câteva zile.

Teorii despre dispariția Emanuelei: RITUAL SEXUAL SATANIC

Rezultatele anchetei inițiale au stabilit că Emanuela a fost atrasă într-un loc izolat, violată și apoi ucisă. Poliția nu a găsit însă niciun cadavru.

Jurnalistul Pico Nicotri a lansat o teorie ieșită din comun, într-o carte în care susține că Emanuela a fost victima unui ritual sexual SATANIC, organizat de câțiva preoți, care i-au indus în eroare pe anchetatori prin furnizarea unor piste false, scrie Spectator.

Anul trecut, un alt ziarist a publicat un document furat de la Vatican, care arată că biserica știa unde se află tânăra și i-ar fi acoperit cheltuielile timp de mai mulți ani, informează New York Times. Vaticanul a spus că documentul este fals și ridicol.

Cea mai plauzibilă teorie vizează implicarea unui mafiot

Cea mai importantă informație în cazul straniu a survenit în 2008, când fosta amantă a mafiotului Enrico De Pedis le-a spus polițiștilor că acesta a organizat răpirea Emanuelei la ordinul unui arhiepiscop american controversat, Paul C. Marcinkus, fost președinte al Băncii Vaticanului, decedat în 2006.

Un polițist rutier, care a văzut-o pe Emanuela discutând cu bărbatul din BMW-ul verde, în noaptea dispariției, a oferit detalii pentru un portret robot, iar schița semăna foarte bine cu De Pedis.

Unii au concluzionat că tatăl Emanuelei avea dovezi despre infracțiunile lui Marcinkus și acesta din urmă a apelat la De Pedis să o răpească pe Emanuela, pentru a-l determina să tacă, scrie The Telegraph.

O altă teorie spune că organizația lui De Pedis, Banda della Magliana, a răpit-o pe Emanuela pentru a recupera o parte din banii pieduți odată cu falimentul Băncii Ambrosiano, în care a fost implicat Marcinkus, scrie Spectator.

Există o legătură suspectă între De Pedis, care poate fi relevantă pentru descoperirea oaselor din Nunciature și aceea îl vizează pe Monsignor Piero Vergari, singura persoană investigată pentru dispariția Emanuelei, în calitate de rector al Sant’Apollinare. Vergari îl cunoștea pe De Pedis și a solicitat ca trupul lui neînsuflețit să fie îngropat la Basilica Sant’Apollinare, un loc rezervat de obicei clericilor importanți și nu criminalilor notorii.

După dispariția Emanuelei, Vergari a lucrat la Nunciature (chiar dacă Vaticanul neagă această informație).

În 2012, mormântul lui De Pedis a fost exhumat, pentru a vedea dacă rămășițele Emanuelei se află în sicriu, dar medicii legiști nu au descoperit nimic în acest sens.

Familia Emanuelei vrea răspunsuri. De la Vatican

Luni, după descoperirea oaselor, avocatul familiei Orlandi a cerut Vaticanului să prezinte informații suplimentare. „Ne întrebăm de ce, imediat după găsirea oaselor, toată lumea s-a gândit la cazul Emanuelei”, a declarat Laura Sgro.

Fratele Emanuelei, Pietro Orlandi, a declarat, pentru NBC News, că Papa Francisc ȘTIE ce s-a întâmplat cu sora lui. „Dacă oasele Emanuelei au fost găsite la Ambasada Vaticanului, adevărul trebuie să iasă la iveală, după 35 de ani de tăcere și mușamalizări”.

„Este clar că acești 35 de ani au afectat grav imaginea Vaticanului, deoarece trebuie să fie ceva de neimaginat, ceva ce nu poate fi redat în cuvinte, în această poveste!”, a conchis fratele Emanuelei Orlandi, fata dispărută în mod misterios în urmă cu trei decenii și jumătate.

foto: captură youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului