„În weekend, la Vama Veche, este JALE. Aglomerație înfiorătoare, beții crunte”. VACANȚA MEA: Ce mi-a plăcut, ce m-a enervat

Publicat: 12/08/2014, 18:57
Actualizat: 05/09/2014, 19:33

Unii turiști care ajung în această perioadă în Vama Veche pleacă nemulțumiți de experiențele pe care le au pe parcursul șederii. Nicoleta Topoleanu, o cititoare gândul, spune că a petrecut o săptămână în stațiunea de pe malul Mării Negre. Mucurile de țigară din nisip, câinii vagabonzi, zgomotul și sticlele goale pe care le-a întâlnit la tot pasul i-au lăsat un gust amar, după vacanța pe litoral, deși este o mare iubitoare a Dobrogei.

„Tabloul jalnic începe încă de pe șosea, cu claxoane nervoase și atenționări cu farurile mașinii. Să te dai la o parte adică”, ne povestește Nicoleta. „În Vamă construcții înghesuite, unele neterminate, drumuri nesistematizate, praf, mizerie pe stradă, deși există coșuri de gunoi. Plaja… ce să zic? Semicivilizație. Sunt umbrele de stuf, coșuri de gunoi, bineînțeles terase cu muzici și tot tacâmul, dar și câini – vagabonzi și de companie, deși există un afiș cu , mucuri de țigări în nisip, alge pe mal”, continuă ea, adăugând că de cele mai aglomerate și mai neplăcute zile a avut parte în weekend.

FOTO: Mediafax Foto/Gabriel Petrescu

„În weekend este jale. Aglomerație înfiorătoare, cu beții crunte și nopți petrecute pe plajă, gălăgie, coșuri debordând de gunoaie, sticle goale peste tot și personaje pe trei cărări strecurându-se cu greu pe spațiile minime dintre cearșafuri. Dacă le asculți conversațiile, și cum altfel dacă stăm ca sardelele în cutie, te înfiori”. Nici nu am rezistat prea mult, că aveam o senzație de greață și îmi vibrau timpanele”, spune Nicoleta Topoleanu.

Foto: Mediafax Foto/Cristian Radu Nema

„Bancul acela vechi cu se potrivește perfect. (…) Degeaba natura este darnică, dacă oamenii dau cu tifla și strică tot”, conchide ea.

La începutul lunii mai, jurnalistul Septimiu Sărățeanu a vizitat și el Vama Veche în căutarea atmosferei de altă dată. Ce a găsit însă a fost total diferit de ce aștepta. „După aproape patru ani în care nu mai fusesem la Vama Veche, m-am hotărât să îmi propun o reîntoarcere la romantism. Aveam nevoie de atmosfera „chill” cu muzică de calitate, să văd oameni de spirit așezați la un pahar de bere „La stuff”, să-i văd pe rebelii fără cauză rătăciți printre corturile așezate pe plajă, ori pe rockerii adevărați ascunși către marginea stațiunii la granița cu Bulgaria. Toate astea erau acum 10-20 de ani în Vamă într-un dozaj pe care atunci nu-l ințelegeam, dar de care mă bucuram inconștient și eram dornic să mai treacă un an ca să pot să mă gândesc la o nouă experiență vamaiotă”, povestește el.

FOTO: Mediafax Foto/Alexandru Raita

„Primul l-am primit în plină figură la ieșirea din 2 Mai. Blocaj în trafic. Un dop pe care numai în Franța, pe Peripherique, l-am mai întalnit. Se înainta cu 1 km pe oră. Claxoane, nervi întinși la maximum, înjurături și câțiva tineri deja etilizați puternic, ce făceau glume și-ți arătau degetul mijlociu pentru că tu erai în mașină și ei veneau pe jos tocmai din gara de la Mangalia. În momentele de blocaj, e, desigur, timpul să apară și șmecherul român cu mașina puternică și luminată albastru sub praguri și care intră pe contrasens pentru că îi dau voie caii putere și lipsa bunului simț”, continuă jurnalistul.

A avut nevoie de două ore și 20 de minute să ajungă până la 2 Mai și de încă o oră și jumătate pentru a ajunge la Vama Veche. După ce și-a lăsat bagajul a pornit spre plajă. Una dintre întâmplările pe care le-a privit cu stupoare a avut loc în fața localului „Expirat”.

„La „Expirat”, un alt simbol al stațiunii, pe băncile de lemn dansează câțiva tineri euforici, alții se îmbrâncesc și vorbesc zgomotos. În zonă apare o bătrână Dacie roșie cu număr de Prahova în care un grup de răzvrătiți chiuie. Au pus pe portbagajul de fier forjat un ataș de motocicletă rusească IJ în care un tânăr se crede în cursa trăzniților, iar altul joacă rolul balastului fiind aruncat în portbagaj”, povestește Septimiu Sărățeanu. Poți citi mai multe despre experiența sa la Vama Veche AICI.

Ce v-a plăcut, ce v-a enervat, ce v-a mirat, ce v-a impresionat, ce v-a șocat pe litoral sau la munte povestiți-ne, în câteva rânduri, și trimiteți imaginile explicite la adresa [email protected].

Fotografiile și impresiile voastre de vacanță vor fi publicate în gândul. Să ne bucurăm împreună, să ne ferim de locurile în care ni se oferă servicii proaste, să-i recunoaștem pe cei care știu să facă turism și să ne ofere un concediu de vis și să-i dăm la „ziar” pe cei care ne transformă vacanța într-un coșmar.

Salvați-vă adresa de email [email protected] și folosiți-o.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer