Începe retrospectiva TIFF la București. Ce filme vor fi proiectate în cele zece zile ale evenimentului. VIDEO

Începe retrospectiva TIFF la București. Ce filme vor fi proiectate în cele zece zile ale evenimentului. VIDEO
Publicat: 10/06/2014, 18:57
Actualizat: 29/07/2014, 19:01

Bucureștenii care nu au ajuns anul acesta la Cluj, la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), vor avea ocazia să vadă producțiile câștigătoare pe marile ecrane din Capitală.

Începând de marți, 10 iunie, și până joi, 19 iunie, Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și J”ai Bistrot vor găzdui proiecții ale celor mai apreciate filme de la TIFF.

Retrospectiva debutează oficial cu cele două pelicule care au deschis, respectiv închis, festivalul. „Philomena„, filmul regizat de Stephen Frears și nominalizat de multiple ori la Premiile Oscar și la Globurile de Aur, va fi prezentat publicului la Cinema Studio pe 10 iunie, de la ora 19.30. Tot aici, în aceeași seară, însă îcepând cu ora 21:30, pe marele ecran va rula „Boyhood„, al cărui regizor, Richard Linklater, a câștigat Ursul de Aur la Berlinale 2014.

Cinefilii vor avea șansa să vadă și filmul favorit al juriului de la TIFF, „Stockholm„, distins cu Trofeul Transilvania și cu premiile de interpretare pentru actorii Javier Pereira și Anna Garrido. Producția ce poartă semnătura regizorală a lui Rodrigo Sorogoyen va fi proiectat la Cinema Studio duminică, 15 iunie, de la ora 20:30.

De asemenea, în programul proiecțiilor vor fi incluse și „Floating Skyscrapers„, peliculă recompensată la TIFF cu premiul pentru Cea mai bună regie – Tomasz Wasilewski, coproducția bulgaro-română „Viktoria„, regizată de Maya Vitkova, și distinsă cu Premiul Special al Juriului, „Paat„, regizat de Amir Toodehroosta, și „White Shadow, regizat de Noaz Deshe, ambele răsplătite cu Mențiunea Specială a Juriului, și filmul „Still Life„, în regia lui Uberto Pasolini, care a adunat cele mai multe voturi din partea publicului de la Cluj.

Documentarul lui Vlad Petri, „București, unde ești?„, ce aduce în prim plan protestele din anul 2012, din Piața Universității, va fi proiectat de mai multe ori în cadrul retrospectivei TIFF din Capitală. Producția, selectată în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam și la cel de la Odessa, a fost prezentat de curând în avanpremieră în cadrul Festivalul Filmului European organizat de Institutul Cultural Român, unde a câștigat premiul publicului.

Retrospectiva TIFF la București va cuprinde în agenda sa și câteva dintre cele mai apreciate filme ale anului în festivaluri internaționale. Printre acestea se numără „Black Coal, Thin Ice” (regia Diao Yinan), premiat cu Ursul de Aur la Berlin, „Sacro GRA” (regia Gianfranco Rosi), primul documentar care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de la Veneția, „Historia de la meva mort„, distins cu Leopardul de Aur la Locarno, „Venus in Fur„, noul film al lui Roman Polanski, ecranizarea romanului „Spuma zilelor” (regia Michel Gondry), comedia spaniolă „La gran familia española” (regia Daniel Sánchez Arévalo), „Canibal” (regia Manuel Martín Cuenca), care i-a adus actriței Olimpia Melinte o nominalizare la Premiile Goya, drama alb-negru „Ida” (regia Pawel Pawlikowski) și „Beloved Sisters” (regia Dominik Graff), film premiat anul trecut la Bavarian Film Awards.

Prețul biletelor pentru proiecțiile de la Cinema Studio este de 12 lei și de 14 lei la Cinema Elvira Popescu, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. La J”ai Bistrot intrarea costă 10 lei.

Programul complet al proiecțiilor TIFF la București este disponibil aici.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca s-a desfășurat anul acesta în perioada 30 mai – 8 iunie, organizat fiind de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer