INCREDIBIL. Cea mai fertilă femeie din lume are 44 de copii: A fost părăsită de soț iar acum îi crește singură! Afecțiunea genetică i-a schimbat întreaga viață – VIDEO

INCREDIBIL. Cea mai fertilă femeie din lume are 44 de copii: A fost părăsită de soț iar acum îi crește singură! Afecțiunea genetică i-a schimbat întreaga viață – VIDEO
Cea mai fertilă femeie din lume are 44 de copii: A fost părăsită de soț iar acum îi crește singură! Afecțiunea genetică i-a schimbat întreaga viață / Sursă FOTO: captură YouTube

Cea mai fertilă femeie din lume este mama a 44 de copii pe care în prezent îi crește singură după ce soțul a părăsit-o. Viața acesteia s-a schimbat radical încă de când a devenit mamă pentru prima dată, la 13 ani, când a dat naștere unei perechi de gemeni.

Miriam Nabatanzi, în vârstă de 41 de ani, din Uganda, suferă de o afecțiune genetică care o determină să dea naștere cel puțin unei perechi de gemeni, sau chiar tripleți sau cvadrupleți, relatează The Health Mania.

Aceasta își crește singură copiii de ani de zile, după ce soțul ei a părăsit-o. Încă de la vârstă de 36 de ani era mama a 42 de copii.

Tânăra mama, la vârsta de 23 de ani, îi implora pe doctori să o ajute să își trateze afecțiunea. Printre cei 44 de copii pe care îi are în prezent se numără: 3 perechi de cvadrupleți, 4 perechi de tripleți, 6 perechi de gemeni.

Aceasta a fost căsătorită la vârsta de 12 ani cu un bărbat care era cu 28 de ani mai mare decât ea. După doar un an de căsnicie, aceasta a devenit mama primei perechi de gemeni. Însă, viața era destul de grea în micul sat în care locuia.

Afecțiunea genetică – mister pentru medici

Unii doctori considerau că afecțiunea de care suferă – creșterea ovarelor – ar fi fost provocată de pastilele anticoncepționale pe care le folosea, fiind un efect advers.

După prima pereche de gemeni, femeia a avut mai multe sarcini multiple. Însă nimic nu părea ciudat ținând cont că în Uganda familiile au în general un număr considerabil de membri. Totuși, nu multe femei din această țară dau naștere unei perechi de gemeni, tripleți sau cvadrupleți. O familie normală din Uganda are în jur de 5-6 copii. Însă Miriam are o familie de aproape 8 ori mai mare decât normalul din țara ei.

Gemeni, tripleți și cvadrupleți

La vârsta de 25 de ani, acasta a încercat diferite metode pentru a nu mai face copii. Însă paorpe fiecare doctor la care a apelat nu a putut să o ajute.

Ulterior, i-a fost implantat un dispozitiv medical, însă tot putea face copii uneori. Ultimii copii au fost născuți în urmă cu trei ani, fiind a șasea pereche de gemeni.

Mama a 44 de copii a mărturisit că își petrece majoritatea timpului având grijă de aceștia și muncind pentru a-i întreține. În urmă cu 3 ani a decis să nu mai poată face copii definitiv. Doctorul ginecolog Charles Kiggundu de la Spitalul Mulago, din orașul Kampala, Uganda, susține că Miriam suferă de boala „hiper-ovulației” ceea ce înseamnă că organismul ei eliberează mai multe ovule în același timp. Ceea ce reprezintă unul dintre cei mai importanți factori care pot conduce la sarcină multiplă.

Miriam lucrează în prezent drept coafeză, precum și decorator de evenimente. Ocazional adună fier și îl vinde. De asemenea, lucrează și la o distilerie unde face gin sau diferite medicamente bazate pe plante.

Inchide