Florin Badescu
09.12.2015
Magazin

Îndemnul neobișnuit al lui Arnold Schwarzenegger pentru fanii săi

Îndemnul neobișnuit al lui Arnold Schwarzenegger pentru fanii săi
Actorul Arnold Schwarzenegger și-a îndemnat fanii să adopte diete care nu includ carne, timp de două zile pe săptămână, pentru a contribui astfel la salvarea mediului înconjurător și la lupta împotriva încălzirii globale, informează contactmusic.com.

Starul hollywoodian consideră că reducerea consumului de carne va avea un efect notabil asupra emisiilor de gaze cu efect nociv asupra mediului, generate de industria creșterii animalelor și pescuitului.

Artistul american a participat, joi, în Franța, la Paris, la cea de-a XXI-a Conferință a Părților (COP 21) la Convenția-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice și a susținut o prelegere în fața studenților de la celebra facultate de științe politice din Paris, „Science Po”, unde a vorbit despre cea mai recentă inițiativă a sa în privința reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

„Un prieten de-al meu mi-a recomandat să nu mai mănânc carne. Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta. Oamenii o vor accepta, renunțând să mănânce carne, doar o zi sau două pe săptămână – trebuie să începem ușor. Este o provocare foarte mare, dar asta nu înseamnă că este un proiect ce nu poate fi realizat”, a declarat Schwarzenegger.

Miza principală a summitului COP 21, care se desfășoară la Paris în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice.

Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC), semnată în 1992, la Rio de Janeiro, reprezintă instrumentul fundamental pentru gestionarea acestei problematici. A fost ratificată de 195 de state – părți.

În 1996, Consiliul de miniștri ai Mediului din UE a decretat, pe baza rezultatelor unor cercetări științifice, că temperaturile globale medii nu ar trebui să depășească cu mai mult de 2 grade Celsius temperaturile din epoca pre-industrială.

În 1997, a fost adoptat și Protocolul de la Kyoto, ce consolidează semnificativ Convenția, cuprinzând angajamente individuale cu forță juridică ale părților de a-și reduce sau limita emisiile de gaze cu efect de seră în perioada 2008 – 2012.

Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a câștigat de cinci ori titlul de Mister Universe, dar și un Glob de Aur, în 1977, cu rolul din filmul „Stay Hungry”. A devenit celebru cu rolul din franciza „Terminator”, în care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a jucat și în al cincilea film din franciza „Terminator”, lansat în vara acestui an, a acceptat să apară în multe pelicule, încercând să își reclădească o carieră de succes la Hollywood, după ce și-a încheiat mandatul de guvernator al statului american California.

Inchide