Îndemnul neobișnuit al lui Arnold Schwarzenegger pentru fanii săi

Îndemnul neobișnuit al lui Arnold Schwarzenegger pentru fanii săi
Publicat: 09/12/2015, 14:22

Starul hollywoodian consideră că reducerea consumului de carne va avea un efect notabil asupra emisiilor de gaze cu efect nociv asupra mediului, generate de industria creșterii animalelor și pescuitului.

Artistul american a participat, joi, în Franța, la Paris, la cea de-a XXI-a Conferință a Părților (COP 21) la Convenția-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice și a susținut o prelegere în fața studenților de la celebra facultate de științe politice din Paris, „Science Po”, unde a vorbit despre cea mai recentă inițiativă a sa în privința reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

„Un prieten de-al meu mi-a recomandat să nu mai mănânc carne. Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta. Oamenii o vor accepta, renunțând să mănânce carne, doar o zi sau două pe săptămână – trebuie să începem ușor. Este o provocare foarte mare, dar asta nu înseamnă că este un proiect ce nu poate fi realizat”, a declarat Schwarzenegger.

Miza principală a summitului COP 21, care se desfășoară la Paris în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice.

Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC), semnată în 1992, la Rio de Janeiro, reprezintă instrumentul fundamental pentru gestionarea acestei problematici. A fost ratificată de 195 de state – părți.

În 1996, Consiliul de miniștri ai Mediului din UE a decretat, pe baza rezultatelor unor cercetări științifice, că temperaturile globale medii nu ar trebui să depășească cu mai mult de 2 grade Celsius temperaturile din epoca pre-industrială.

În 1997, a fost adoptat și Protocolul de la Kyoto, ce consolidează semnificativ Convenția, cuprinzând angajamente individuale cu forță juridică ale părților de a-și reduce sau limita emisiile de gaze cu efect de seră în perioada 2008 – 2012.

Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a câștigat de cinci ori titlul de Mister Universe, dar și un Glob de Aur, în 1977, cu rolul din filmul „Stay Hungry”. A devenit celebru cu rolul din franciza „Terminator”, în care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a jucat și în al cincilea film din franciza „Terminator”, lansat în vara acestui an, a acceptat să apară în multe pelicule, încercând să își reclădească o carieră de succes la Hollywood, după ce și-a încheiat mandatul de guvernator al statului american California.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri