• Publicat:
Magazin

Inovație în medicină: Spitalele testează aparate și mașinării care învață să prezică urgențele pacienților

Inovație în medicină: Spitalele testează aparate și mașinării care învață să prezică urgențele pacienților
Spitatele din Statele Unite ale Americii au început să testeze mașinării speciale, bazate pe Inteligența Artificială, care au rolul de a identifica nevoile și urgențele pacienților, dar și de a preveni alarmele false.

Multe spitale au un fel de centru de comandă unde mai mulți supraveghetori monitorizează alarmele declanșate de pacienți pentru a anunța corespunzător personalul medical calificat. Însă, ținând cont de faptul că unele spitale funcționează uneori chiar la capacitate maximă, având sute de pacienți, atunci Inteligența Artificială este una necesară în procesul de selecție și ierarhizare a urgențelor.

Spitalele din SUA deja au început să testeze astfel de mașinării. De exemplu, la un spital din Clevand, există peste 77.000 de apeluri către asistente și medici în cursul unei luni iar majoritatea sunt doar de „rutină”, potrivit Stat News, însă unele chiar reprezintă urgențe. De aceea este necesar un program special care să le categorisească în mod automat. 

Scopul utilizării mașinăriilor bazate pe Inteligență Artificială este de a acorda medicilor timpul necesar de a preveni anumite urgențe sau de a se pregăti pentru ele. Dar, de asemenea, și de a detecta din timp semnalele care ar putea reprezenta indici pentru o complicație ulterioară.

 

Inchide