Înscrie-te cu o idee de scenariu la Bucharest Script Lab, pentru un curs cu Gareth Brookes

Înscrie-te cu o idee de scenariu la Bucharest Script Lab, pentru un curs cu Gareth Brookes
Publicat: 08/11/2013, 19:47
Actualizat: 29/07/2014, 17:06

Au rămas doar două zile în care mai poți să te înscrii la Bucharest Script Lab – laboratorul de tehnici pentru scris. Învață să scrii sau perfecționează-ți scrisul pentru scenarii de film și tv în două luni jumătate! Cu Gareth Brookes, scenarist cu 30 de ani de experiență în televiziune și film. Recomandat de Freemantle Media, Sony Pictures și Media Pro Entertainment.

Bucharest Script Lab, un curs susținut de Gareth Brookes pentru scenariștii de film și televiziune ce vor să se perfecționeze, dar și pentru cei care doresc să deprindă această meserie, va avea loc în perioada 18 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, data limită pentru înscrieri fiind 10 noiembrie.

Principala condiție este ca participanții să aibă deja o idee/premisă/outline/un scenariu de film de ficțiune, idee pe care o vor dezvolta în cele două luni și jumătate de curs. Laboratorul are menirea de a îi învăța pe participanți lucrul în echipă și caracteristicile acestuia: brainstorming, inovație, originalitate. Scopul laboratorului este să îi determine pe participanți să aprofundeze abilitățile deja deprinse.

Cursul este susținut în limba engleză, de Gareth Brookes, scenarist și story editor cu o experiență de mai bine de 30 de ani în film și televiziune pentru companii precum Freemantle Media, Sony Pictures și, în prezent, pentru Media Pro Entertainment.

În fiecare săptămână, va fi organizată o sesiune specială, deschisă publicului, cu invitați, personalități consacrate în domeniul filmului, precum Nae Caranfil și Cătălin Mitulescu.

Cursul este interactiv și fiecare dintre participanți va putea avea în portofoliu, la finalul celor două luni, un dosar de pitch (de prezentare pentru potențiali producători/ regizori), împreună cu un scenariu final pentru proiectul său.

Numărul maxim de participanți la curs este de 15 persoane. Nu există limită de vârstă, iar taxa de participare este de 200 de lei și include accesul la sesiunile speciale.

Persoanele interesate pot descărca formularul de înscriere accesând site-ul www.asociatiascenaristilor.ro. Formularul de înscriere, împreună cu celelalte materiale, vor fi trimise în format pdf la adresa [email protected]. Data limită pentru depunerea materialelor este 10 noiembrie. Mai multe informații pot fi găsite pe site și pe pagina de Facebook a evenimentului sau la e-mail [email protected].

Gareth James Brookes este un scenarist britanic care în prezent lucrează în România și în statele din zona Europei centrale și de est. El este scenarist, consultant în scrierea de scenarii și story analyst (consultant în conceperea poveștii care stă la baza unui scenariu), scenarist pentru seriale de televiziune, drame și polițiste. A adaptat, creat și participat la crearea a 12 seriale difuzate în prime time în mai multe țări din această regiune. Este Associate Creative Manager (manager asociat pe parte de creație) la compania Harsany Media Ventures din București. Acordă independent consultanță pentru seriale de dramă dezvoltate de principalii furnizori de programe de televiziune și pentru companiile producătoare. Este producătorul unui serial interactiv pentru copii, script consultant (consultant scenariu) și coscenarist pentru o comedie de animație cu Kolectivstudio din București.

Asociația Scenariștilor din România (ASCER) s-a lansat în urmă cu un an, scopul ei fiind de a aduce cele mai bune povești pe marile ecrane, prin încurajarea, asistarea, motivarea, stimularea, informarea și protejarea, pe parcursul procesului creativ, a scriitorilor de scenarii, indiferent de formarea profesională de bază pe care aceștia o dețin. Asociația Scenariștilor din România (ASCER) își propune să reprezinte drepturile celor care scriu filme, să le ofere oportunități de a-și vedea scripturile transformate în imagini.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Meseria cu salarii ca-n IT de care românii se feresc. Antreprenorii caută cu disperare angajați:...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Moscova anunţă exerciţii nucleare non-strategice la ordinul lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov: ,,Va fi executat...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei
×